R. T. Erdoganas: Turkija tvirtai remia „Hamas“ lyderius

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas patvirtino savo šalies paramą islamistinei palestiniečių organizacijai „Hamas“. „Niekas negali priversti mūsų laikyti „Hamas“ teroristine organizacija“, – sakė jis šeštadienį Stambule. Turkija esą yra šalis, „su „Hamas“ lyderiais atvirai kalbanti apie viską ir tvirtai juos remianti“.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 3:05 PM

R. T. Erdoganas praėjusiais mėnesiais ypač aštriai kritikavo Izraelio veiksmus Gazos Ruože. Karą Gazoje sukėlė beprecedentė „Hamas“ grupuotės, kurią ES ir JAV laiko teroristine organizacija, ataka prieš Izraelį spalio 7 d. Per ją, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, apie 250 buvo paimti įkaitais.

Izraelis nuo tada rengia karinę operaciją Gazos Ruože. Ji, anot „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos ministerijos, jau pražudė per 30 900 žmonių.

R. T. Erdoganas praeityje yra pavadinęs Izraelį „teroristine valstybe“ ir apkaltinęs šalį Gazos Ruože vykdant „genocidą“. Jis taip pat teigė nematąs skirtumo tarp Izraelio premjero Benyamino Netanyahu ir Adolfo Hitlerio. Gazos Ruožą kontroliuojantį „Hamas“ judėjimą R. T. Erdoganas tuo tarpu vadino palestiniečių „išlaisinimo grupuote“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.