Atsistatydino Sakartvelo premjeras I. Garibašvilis

Pirmadienį atsistatydino Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis, pareikšdamas, kad taps valdančiosios partijos pirmininku prieš spalį vyksiančius parlamento rinkimus.

Iraklis Garibašvilis.<br>Dpa/Scanpix nuotr.
Iraklis Garibašvilis.<br>Dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 5:43 PM

Konservatyvių pažiūrų 41 metų I. Garibašvilis ministro pirmininko pareigas ėjo nuo 2021 metų vasario mėnesio. Jo pranešimas pasirodė praėjus mėnesiui po jo artimo sąjungininko, įtakingo oligarcho Bidzinos Ivanišvilio sugrįžimo į politiką.

„Šiandien palieku ministro pirmininko pareigas“, – per televiziją transliuotame pareiškime sakė I. Garibašvilis, anksčiau premjeru buvęs 2013–2015 metais, ir pridūrė, kad po vasario 1 dieną įvyksiančio partijos suvažiavimo taps partijos „Kartvelų svajonė“ pirmininku.

„Kartvelų svajonė“ turi ruoštis įtikinamai pergalei spalio mėnesį vyksiančiuose parlamento rinkimuose, – sakė jis. – Dėkoju Bidzinai Ivanišviliui už paramą“.

Provyriausybinė televizija „Imedi TV“ teigė, kad I. Garibašvilį pakeis dabartinis partijos vadovas ir B. Ivanišvilio pavaduotojas Iraklijus Kobachidzė.

B. Ivanišvilis, turtingiausias šalies žmogus, plačiai laikomas Sakartvelo vadovu, nors pastaruoju metu nėjo jokių oficialių politinių pareigų.

Gruodį jis užėmė valdančiosios partijos „Kartvelų svajonė“ garbės pirmininko postą, o analitikai teigia, kad jo sugrįžimas pranašauja artėjančius politinius pokyčius.

Oligarchų galios apribojimas buvo vienas iš kelių reikalavimų, kurių iškėlė Europos Sąjunga, kad Sakartvelas galėtų siekti pažangos europinės integracijos kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.