Analitikai apie V. Putino kaltinimus Baltijos šalims „nacizmu“: Kremlius vykdo savo juodą planą

Vladimiras Putinas apkaltino Baltijos šalis „nacizmu“, tikriausiai taip siekdamas sudaryti informacines sąlygas būsimai Rusijos agresijai prieš NATO nares, nurodo JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) analitikai naujausioje karo Ukrainoje ataskaitoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>EPA-Eltos nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>EPA-Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 2:38 PM

V. Putinas teigė, kad Baltijos šalys tūkstančius ten gyvenančių žmonių paskelbė „nežmonėmis“, „atima“ iš jų „pagrindines teises“ ir „persekioja“.

Nors V. Putinas konkrečiai neteigė, kad Baltijos šalys „persekioja“ rusus ar rusakalbius, Kremliaus pareigūnai nuolat kaltina Baltijos šalių vyriausybes vykdant „neonacistinę“ politiką ir engiant rusus bei rusakalbius.

Kremlius istoriškai naudojo savo „tėvynainių užsienyje“ sąvoką, kuri miglotai apima etninius rusus ir kitų tautybių rusakalbius, kad pateisintų Rusijos agresiją kaimyninėse valstybėse.

ISW ir toliau vertina, kad Kremliaus pareigūnai ir ruporai, prisidengdami Rusijos „tėvynainių užsienyje“ apsauga, gali bandyti sudaryti informacines sąlygas galimai būsimai Rusijos agresijai Baltijos šalyse – ir kitose NATO narėse, pavyzdžiui, Suomijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.