Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas paskelbė internete žvalgybos pareigūnų nuotraukas

Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas susitiko su Nacionalinės žvalgybos organizacijos (MIT) atstovais jos įkūrimo metinių proga. Renginyje, be kita ko, dalyvavo aukščiausi žvalgybos pareigūnai.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 5:02 PM

Salės nuotraukos, darytos kalbant valstybės vadovui, buvo paskelbtos jo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle X. Jose buvo matyti renginio dalyvių, taip pat ir žvalgybos agentų, veidai. Bet netrukus MIT karininkų atvaizdai iš paskyros buvo pašalinti.

Pagal Turkijos įstatymus, už MIT personalo duomenų atskleidimą baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

2020 metų kovo 5 d. televizijos kanalo „Oda TV News“ direktorius Barişas Terkoğlu ir žurnalistė Hülya Kilinç buvo suimti už tai, kad papasakojo apie Libijoje žuvusio MIT pareigūno laidotuves.

Trečiadienį pasakytoje kalboje R. T. Erdoğanas patikino, jog „Turkijos tarnybų operacija prieš Izraelio žvalgybą „Mossad“ yra tik pirmas žingsnis, o Izraelis neturi supratimo, ką mes (Turkija) galime“. Taip jis pakomentavo Turkijos policijos ir MIT operaciją prieš Izraelio pareigūnų veiksmus Turkijoje gyvenančių palestiniečių atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.