Slovakijoje kovos su dezinformacija specialistai palieka darbą dėl R. Fico vyriausybės narių kišimosi

Slovakijos vyriausybės institucijų darbuotojai, anksčiau dirbę kovos su dezinformacija srityje, atėjus į valdžią partijai „Smer-SD“ palieka darbą dėl kišimosi ir nesuderinamumo, nes naujosios vyriausybės nariai skleidžia melagingus ir prorusiškus pasakojimus, teigia portalas „Euractiv“.

Dezinformacija<br>123rf nuotr.
Dezinformacija<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-24 18:17

Kišimasis į kovą su dezinformacija yra didelė problema, nes Slovakija yra viena iš šalių, kurios piliečiai yra smarkiai linkę tikėti sąmokslo teorijomis, rašoma straipsnyje.

Naujasis Slovakijos vyriausybės kanceliarijos vadovas Jurajus Gedra iš „Smer-SD“ vaizdo įraše priekaištavo specialistams: „Tai dešimtys politinių aktyvistų, kurių užduotis buvo užtikrinti, kad žmonės Slovakijoje turėtų vienintelę privalomą teisingą nuomonę tokiomis temomis kaip karas Ukrainoje, Europos Sąjunga, NATO, migracijos krizė ar alternatyvioji žiniasklaida“, – pasak „Denník N“, sakė jis.

Slovakijos policijos socialinės žiniasklaidos administratorius Davidas Puchovský, kuris taip pat vadovavo populiariam puslapiui, demaskuojančiam melagingus pranešimus, paskelbė, kad išeina iš darbo dėl „neprofesionalaus Slovakijos vidaus reikalų ministerijos kišimosi į strateginę komunikaciją, dėl kurio neįmanoma užtikrinti Slovakijos Respublikos gynybinių pajėgumų kovoti su hibridinėmis grėsmėmis tokiu pat kokybiniu lygiu kaip anksčiau“.

Vidaus reikalų ministerijos Kovos su hibridinėmis grėsmėmis centro direktorius Danielis Milo taip pat atsistatydino, paaiškinęs, kad „negali toliau dirbti šioje srityje esant dabartinei vyriausybės sudėčiai“. Centras parengė neseniai paskelbtą ataskaitą, kurioje buvo stebima „deepfake‘ų“ įtaka Slovakijos rinkimams.

Naujoji vyriausybė taip pat nepratęsė sutarčių su šešiais Vyriausybės kanceliarijos Strateginės komunikacijos departamente dirbusiais pareigūnais.

Dabartinis ministras pirmininkas Robertas Fico ir jo partijos pirmininko pavaduotojas L‘ubošas Blaha nuolat kartoja prokremliškus naratyvus, vadina ukrainiečius „fašistais“ ir kaltina JAV dėl Rusijos karo prieš Ukrainą. Kultūros ministrė Martina Šimkovičová taip pat buvo televizijos „TV Slovan“, kuri įtraukta į „abejotino turinio svetainės“ sąrašą, veidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.