Išsilaipinus tūkstančiams naujų migrantų, Italijos Lampedūzos saloje paskelbta nepaprastoji padėtis

Atvykus tūkstančiams naujų migrantų, Italijos Lampedūzos salos valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį. Nuo pirmadienio saloje išsilaipino 9 000 žmonių – tai yra beveik trečdaliu daugiau nei bendras gyventojų skaičius, kuris siekia 6 300.

Migrantai Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Migrantai Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 3:39 PM

Apie nepaprastosios padėties paskelbimą informavęs Lampedūzos meras Filippas Manninas pareikalavo didesnės paramos mažytei salai, kuri, anot jo, patiria „didelį stresą“. Lampedūzos gyventojai esą yra desperacijoje.

„Kiekvienas kažkokiu būdu padėjo pagalbos reikalingiems migrantams. Tačiau dabar tikrai metas ieškoti struktūrinių sprendimų“, – teigė F. Manninas. Jis spaudė nedelsiant perkelti migrantus į Siciliją ir Italijos žemyninę dalį.

Lampedūza yra už 190 km nuo Tuniso pakrantės miesto Sfakso – sala jau daug metų yra vienas migracijos į Europą karštųjų taškų. Tenykštė pirminio migrantų priėmimo stovykla, kurioje yra vietos 400 žmonių, vėl visiškai perpildyta. Čia dabar susigrūdę per 6 000 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.