Ministras: Estija neseks Latvijos ir Lietuvos pavyzdžiu

Latvija ir Lietuva planuoja deportuoti tūkstančius Baltarusijos ir Rusijos piliečių, Estija neketina imtis tokių griežtų priemonių, rašo pirmadienį portalas ERR.

Rusijos vėliava.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rusijos vėliava.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 9:48 PM

„Mes nesvarstėme šio pasiūlymo ir nerengėme kažkokių klausimynų. Tiesą sakant, jie nepadeda susidaryti objektyvios nuomonės apie tuos žmones, kurie gali kelti pavojų. Tie žmonės labai gerai meluoja ir atsako taip, kaip mes norime išgirsti ar pamatyti klausimyne“, – pareiškė žurnalistams Estijos vidaus reikalų ministras Lauris Läänemetsas.

O dėl kalbos mokėjimo, tai, priminė ministras, jis vertinamas pratęsiant leidimą gyventi šalyje, be to, yra išimčių, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms ar vaikams, kurie mokosi estiškoje mokykloje.

Estijos vidaus reikalų ministras taip pat patikino, kad šalis neplanuoja keisti kalbos mokėjimo reikalavimų. Prorusiškus asmenis, keliančius grėsmę saugumui, ir ateityje stebės Estijos saugumo policija.

Kaip rašo ERR, rugpjūčio 4 d. Lietuva nusprendė, kad daugiau kaip tūkstantis Baltarusijos ir Rusijos piliečių kelia grėsmę šalies saugumui. Tad iš šalies planuojama išsiųsti 910 Baltarusijos ir 254 Rusijos piliečius.

Latvija taip pat neseniai nusprendė panaikinti leidimus gyventi šalyje 5000–6000 Rusijos piliečių ir jų bus paprašyta išvykti iš Latvijos. Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, Latvija sugriežtino kalbos mokėjimo reikalavimus, o piliečiai, kurie bus paprašyti išvykti iš Latvijos, neišlaikė latvių kalbos egzamino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.