Sakartvele nuslinkus nuošliaužai žuvo mažiausiai 7 žmonės, dešimtys dingo be žinios

Sakartvelo vakaruose esančiame Račos regione nuslinkus nuošliaužai žuvo mažiausiai septyni žmonės, o daugiau kaip 30 dingo be žinios, penktadienį pranešė Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklijus Garibašvilis.

Sakartvele nuslinkus nuošliaužai, mažiausiai du žmonės žuvo, dešimtys laikomi dingusiais be žinios.<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Sakartvele nuslinkus nuošliaužai, mažiausiai du žmonės žuvo, dešimtys laikomi dingusiais be žinios.<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 11:17 AM, atnaujinta Aug 4, 2023, 3:23 PM

Jis sakė, kad įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir kad jis iškvietė kariuomenę, kad ši padėtų vykdyti paieškas. „Deja, kol kas rasti septyni kūnai. Labai sunki padėtis... jų ieškoma daugiau nei 30, bet palaukime rezultatų“, – sakė premjeras.

Vidaus reikalų ministerija ankstesniame pranešime teigė, kad buvo evakuota 140 žmonių. Paieškoms buvo pasitelkti du sraigtasparniai ir gelbėjimo šunys.

Vaizduose buvo matyti, kaip gelbėtojai renka nuolaužas, kurias iš dalies palaidojo pajudėjusi žemė. Komandos dirbo rankomis ir ekskavatoriais, kad perkeltų dirvožemį.

Nuošliauža įvyko ketvirtadienį Šovyje, nedidelėje kurortinėje vietovėje Sakartvelo kalnuotuose šiaurės vakaruose, garsėjančioje didžiuliais miškais ir natūraliais šaltiniais.

Sakartvelo nacionalinės aplinkos agentūros geologas Merabas Gaprindašvilis sakė, kad ketvirtadienio nuošliaužą sukėlė keletas veiksnių ir mažai tikėtina, kad ji pasikartos.

„Visų pirma upės aukštupyje yra du ledynai, kurie intensyviai tirpsta. Tai papildė gausios liūtys“, – sakė jis interviu televizijai.

Smarkios liūtys ir potvyniai Sakartvele, kur dėl stačių šlaitų kyla nuošliaužų pavojus, nėra neįprastas reiškinys.

2008 metais pietiniame Juodosios jūros Adžarijos regione nuošliauža nusinešė šešių žmonių gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.