Nufilmavo baltą vėliavą keliančius rusų kareivius – pasidavė Ukrainos pajėgoms

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos užfiksavo Chersono kryptimi pasiduodančias Rusijos pajėgas. Rusų kariškiai ant pėstininkų kovos mašinos iškėlė baltą vėliavą ir be kovos pasidavė Ukrainos pajėgoms į nelaisvę.

Nufilmuoti pasiduodantys rusų kariai.<br>Stop kadras.
Nufilmuoti pasiduodantys rusų kariai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 10:29 AM, atnaujinta Oct 6, 2022, 11:53 AM

Įraše matyti, kaip Ukrainos kariai laukia pasaloje ir pamato pėstininkų kovos mašiną su iškelta balta vėliava. Privažiavę prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų, rusai, kurių iš viso buvo trys, išlipo iš pėstininkų kovos mašinos ir atsigulė ant žemės.

Mykolajivo srities karinės administracijos vadovas Vitalijus Kimas apie tai paskelbė „Telegram“ kanale be detalių, išplatindamas šio proceso vaizdo įrašą. Tačiau savo asmeniniame „Telegram“ kanale jis paskelbė daugiau informacijos, rašydamas: „Įsibrovėliai kartu su savo įranga pradėjo pasiduoti Chersono kryptimi. Rusijos kariuomene, imk pavyzdį. Kaip pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms – žiūrėkite čia“.

Vaizdo įrašas taip pat buvo paskelbtas „Nikolaevsky Vanyok“ kanale „Telegram“. Jame užfiksuotas momentas, kai Rusijos pajėgos atvyko į pasidavimo vietą, dėl ko, žinoma, buvo susitarta iš anksto. Atpažinimui rusai savo šarvuotą mašiną pažymėjo improvizuota balta vėliava, prie bagažinės pririšę balto audinio gabalėlį.

Balandžio 1 d. Ukrainos Aukščiausioji Rada balsavo už įstatymo projektą, kuriuo nustatomas piniginis atlygis už savanorišką Rusijos karinės technikos, tinkamos naudoti, perdavimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Anot įstatymo, atlygį galės tiek Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ar kitų Rusijos jėgos struktūrų kariškiai, tiek Ukrainos saugumo ir gynybos sektoriaus struktūros ar kiti Ukrainos piliečiai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.