Libane sulaikytas „pasibaisėtinomis“ žudynėmis įtariamas vyras

Libane sulaikytas vyras, galimai nužudęs 10 asmenų, įskaitant jo žmoną ir du brolius, ketvirtadienį pranešė vienas šaltinis teismų sistemoje.

 Libane sulaikytas vyras, galimai nužudęs 10 asmenų, įskaitant jo žmoną ir du brolius, ketvirtadienį pranešė vienas šaltinis teismų sistemoje.<br>123rf.com nuotr.
 Libane sulaikytas vyras, galimai nužudęs 10 asmenų, įskaitant jo žmoną ir du brolius, ketvirtadienį pranešė vienas šaltinis teismų sistemoje.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2020, 3:15 PM

Ši byla sukrėtė visuomenę, antradienį radus pirmuosius devynis kūnus netoli Baaklino miestelio į pietryčius nuo Beiruto esančiame Šufo rajone. Premjeras Hassanas Diabas šį incidentą pavadino „pasibaisėtinu nusikaltimu“.

„Policiją aptiko kaltininką 2 valandą ryto besislepiantį namo sode netoli Baaklino esančiame Ainbalo rajone ir jį sulaikė“, – informavo šaltinis teismuose.

„Jis prisipažino įtaręs, kad jo žmona buvo jam neištikima su jo broliu, todėl nusprendė ją nudurti sutuoktinių namuose“, – pridūrė šaltinis.

Vietos žiniasklaidos paskelbtame pareiškime žmonos šeima paneigė jai mestus kaltinimus.

Pasak minėto šaltinio, įtariamasis paskui pakvietė savo brolį į medžioklę prie Baaklino upės, kur nužudė jį medžiokliniu šautuvu. Pastarojo kūnas buvo aptiktas paskutinysis.

Toliau siautėdamas įtariamasis žudė visus, kuriems teko atsidurti jo kelyje, įskaitant šešis sirus, tarp jų – vieną vyrą ir du jo mažus sūnus, ir kitą savo brolį, sakė šaltinis.

Anot vietos žiniasklaidos, buvo nužudytas dar vienas libanietis.

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienį žaibiškai išplito saitažymė #Baakline, vartotojams smerkiant žudynes.

„Šalin šlykščius vyriškus pasiteisinimus. Jis yra nusikaltėlis ir žudikas“, – tviteryje parašė moterų teisių aktyvistė Hayat Mirshad.

Šiurpūs įvykiai pribloškė karantinuotą Libaną, besigrumiantį su koronaviruso epidemija ir sunkiausia ekonomine krize nuo 1975–1990 metų karo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.