G7 lyderiai neturi bijoti siekti susitarimų nedalyvaujant JAV, sako Emmanuelis Macronas

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai per artėjantį viršūnių susitikimą neturi bijoti siekti susitarimų nedalyvaujant JAV, nors pirmenybė visuomet teiktina vienybei, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 6:31 PM

„G7 yra galimybė mums susirinkti ir turėti nuoširdžių, atvirų diskusijų tarp tautų, kurios jau seniai yra sąjungininkės ir draugės“, – kalbėjo E.Macronas per bendrą spaudos konferenciją su Kanados premjeru Justinu Trudeau.

„Bus temų, dėl kurių (JAV) prezidentas visiškai nesutinka su kitais: žinoma, mąstau apie klimato kaitą ir prekybą“, – sakė Prancūzijos lyderis.

„Mūsų bendras tikslas yra pamėginti surasti (susitarimo) tekstą, kurį gali pasirašyti visi, – sakė E.Macronas. – Kita vertus, sutinku su to, ką daug kartų sakė Justinas Trudeau: noras pasirašyti bendrą G7 deklaraciją neturi nusverti poreikio suvokti jos turinį.“

„Mes, europiečiai ir japonai nesame pasirengę atsisakyti visko, kad gautume“ JAV prezidento Donaldo Trumpo parašą, pabrėžė Prancūzijos lyderis. Pasak jo, tai būtų „klaida“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.