Merkel nemato galimybių vėl priimti Rusiją į G-7

Vokietijos kanclerė Angela Merkelatmetė idėją atkurti „Didžiojo aštuoneto“ (G-8) grupę, iš kurios po Krymo aneksijos buvo pašalinta Rusija.

 Vokietijos kanclerė Angela Merkelatmetė idėją atkurti „Didžiojo aštuoneto“ (G-8) grupę, iš kurios po Krymo aneksijos buvo pašalinta Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Vokietijos kanclerė Angela Merkelatmetė idėją atkurti „Didžiojo aštuoneto“ (G-8) grupę, iš kurios po Krymo aneksijos buvo pašalinta Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 3:28 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 3:29 PM

Trečiadienį pirmą kartą atsakinėdama į klausimus parlamente, A. Merkel sulaukė nacionalistų partijos „Alternatyva Vokietijai“ deputato Michaelio Espendillerio klausimo, ar buvo teisinga išmesti Rusiją iš G-8 ir ar būtų gerai atgaivinti šį pirmaujančių išsivysčiusios pramonės valstybių formatą.

A. Merkel atsakė, jog likęs „Didysis septynetas“ (G-7) pasižymi tuo, kad jo narės gerbia tarptautinę teisę, o Rusijos įvykdyta Krymo aneksija buvo jos „skandalingas pažeidimas“. Pasak kanclerės, Rusijos pašalinimas „buvo neišvengiamas“.

Rusijos priėmimas atgal šiuo metu nėra įmanomas, pridūrė A. Merkel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.