Donaldas Trumpas kaltina Teisingumo departamentą ir FTB šališkumu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį užsipuolė Teisingumo departamentą bei Federalinį tyrimų biurą (FTB) ir apkaltino juos šališkumu demokratų naudai.

 Ši žinutė pasirodė belaukiant, kol D.Trumpas pritars skandalingo memorandumo, kuris esą atskleidžia FTB piktnaudžiavimą tiriant jo rinkimų kampaniją, paskelbimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ši žinutė pasirodė belaukiant, kol D.Trumpas pritars skandalingo memorandumo, kuris esą atskleidžia FTB piktnaudžiavimą tiriant jo rinkimų kampaniją, paskelbimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2018, 3:29 PM

„Aukščiausi FTB vadovai ir tyrėjai bei Teisingumo departamentas politizavo šventą tyrimų procedūrą demokratų naudai ir (nukreipė ją) prieš respublikonus“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Ši žinutė pasirodė belaukiant, kol D.Trumpas pritars skandalingo memorandumo, kuris esą atskleidžia FTB piktnaudžiavimą tiriant jo rinkimų kampaniją, paskelbimui.

Keturių puslapių memorandumą parengė Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas respublikonas Devinas Nunesas, siekęs pavaizduoti Teisingumo departamentą ir FTB kaip itin politizuotas, prieš D.Trumpą nusistačiusias agentūras.

Demokratai ir kritikai žvalgybos bendruomenėje sako, kad šis paskelbimas yra triukas siekiant priversti suabejoti Teisingumo departamento ir FTB nepriklausomybe, naudojant labai selektyvią informaciją, kurios negalima viešai atremti neatskleidžiant daugiau paslapčių apie vyriausybės kontržvalgybos operacijas.

Pasak jų, galutinis D.Nuneso tikslas, pritariant D.Trumpui, yra pakirsti specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimą dėl D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnų galimo slapto susimokymo su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.