Gruzija MH-17 katastrofos tyrėjams Nyderlanduose perdavė raketą „Buk“

2017 m. spalio 18 d. 13:07
Gruzija atsiliepė į Nyderlandų pareigūnų, tiriančių bendrovės „Malaysia Airlines“ numušimą virš Rytų Ukrainos, prašymą ir perdavė jiems vieną priešlėktuvinės gynybos komplekso „Buk“ raketą, trečadienį pranešė Generalinė prokuratūra.
Daugiau nuotraukų (1)
Prokurorai sakė žurnalistams, kad atitinkamą Nyderlandų teisingumo ministerijos prašymą, pateiktą remiantis konvencija dėl Europos Sąjungos valstybių narių savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose, Gruzija gavo dar pernai sausį.
Prokuratūros duomenimis, Olandijoje buvo perduota viena raketa 9M38M1.
Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs „Malaysia Airlines“ laineris „Boeing 777“, kuriame buvo 298 žmonės, 2014 metų liepos 17 dieną buvo numuštas virš prorusiškų separatistų kontroliuotos teritorijos Ukrainos rytinėje Donecko srityje.
Praeitų metų rugsėjį šią katastrofą tirianti tarptautinė komisija paskelbė preliminarias išvadas, kad lėktuvą numušęs raketų „žemė–oras“ kompleksas buvo atgabentas iš Rusijos ir vėliau vėl buvo į ją grąžintas.
LėktuvasGruzijaMalaysia Airlines
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.