Las Vegaso šaulio partnerė iš Filipinų sugrįžo į JAV

Las Vegaso šaulio Stepheno Paddocko partnerė trečiadienį sugrįžo į Jungtines Valstijas iš Filipinų, kur gavo iš jo 100 tūkst. JAV dolerių prieš tai, kai vyras nužudė 59 žmones, pranešė pareigūnai Maniloje.

 Per šaudynes Las Vegase buvo nužudyti 59 žmonės. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Per šaudynes Las Vegase buvo nužudyti 59 žmonės. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šaulio partnerė pati sugrįžo iš Filipinų į JAV.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šaulio partnerė pati sugrįžo iš Filipinų į JAV.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Paddocko nusikaltimo motyvai lieka neaiškūs. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Paddocko nusikaltimo motyvai lieka neaiškūs. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 10:39 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 10:54 AM

Marilou Danley antradienį vėlai vakare iš Manilos tarptautinio oro uosto išskrido į Los Andželą, naujienų agentūrai AFP patvirtino Imigracijos biuro atstovė spaudai Maria Antoinette Mangrobang.

Aviacijos tinklalapių duomenys rodo, kad oro bendrovės „Philippine Airlines“ lėktuvas, kuriuo, pasak M.A.Mangrobang, išskrido M.Danley, trečiadienį ryte Filipinų laiku (antradienį vakare Los Andželo laiku) nusileido Jungtinėse Valstijose.

Filipinų Nacionalinis tyrimų biuras (NBI) informavo, kad JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) paprašė padėti surasti 62 metų M.Danley.

„M.Danley į Filipinus atvyko praėjusį mėnesį. Į jos sąskaitą Stephenas pervedė 100 tūkst. JAV dolerių“, – sakė NBI atstovas spaudai Nickas Suarezas.

„FTB jos paiešką vykdė kartu su Interpolo Filipinų biuru“, – sakė jis.

N.Suarezas sakė, kad FTB laiko M.Danley „tyrimą dominančiu asmeniu“, ir tai nebūtinai reiškia, kad ji yra įtariamoji.

Šis išpuolis, kruviniausios masinės šaudynės per šiuolaikinę JAV istoriją, pareikalavo 59 gyvybių, dar 527 žmonės per jį buvo sužeisti.

Australijos pilietė M.Danley į Jungtines Valstijas persikėlė prieš du dešimtmečius dirbti kazino, antradienį patvirtino Australijos vyriausybė.

„Esama pranešimų, kad jos asmens tapatybės dokumentas buvo panaudotas užsisakant viešbučio numerį, ir panašių detalių“, – sakė Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop.

„Australija kaip galėdama rems tyrimą atliekančius JAV pareigūnus, tačiau tiesioginių kontaktų su Marilou Danley mes neturėjome“, – pridūrė ji.

Pasak žiniasklaidos pranešimų, moteris yra gimusi Filipinuose. Tačiau Filipinų užsienio reikalų ministerija ir N.Suarezas šios informacijos nepatvirtino.

S.Paddockas po šaudynių nusižudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.