Donaldas Trumpas menkina Rusijos kišimosi į rinkimus tyrimą

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį iškoneveikė tyrimą dėl jo komandos sąsajų su Rusijos mėginimu paveikti prezidento rinkimus 2016 metais D.Trumpo naudai ir pavadino tai „didžiausia raganų medžiokle“ JAV istorijoje.

 D.Trumpas neigia jam metamus kaltinimus. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas neigia jam metamus kaltinimus. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2017, 4:12 PM

Savo komentarus tviteryje D.Trumpas pateikė po buvusio FTB (Federalinio tyrimų biuro) viršininko Roberto Muellerio paskyrimo vadovauti šiam tyrimui.

„Atsižvelgiant į unikalias aplinkybes, viešasis interesas reikalauja, kad pavesčiau vadovauti šiam tyrimui asmeniui, kuris nepriklauso įprastai pavaldumo grandinei“, – rašoma R.Rosensteino paskelbtame pareiškime.

„Tai vienintelė atskira didžiausia raganų medžioklė vieno politiko atžvilgiu Amerikos istorijoje!“ – parašė D.Trumpas.

„Su tais visais neteisėtais veiksmais, buvusiais Clinton kampanijoje ir Obamos administracijoje, specialusis teisininkas niekada nebuvo skiriamas!“ – parašė jis.

D.Trumpas neigia bet kokius ryšius su Maskva, bet specialiojo teisininko skyrimas smarkiai padidina tikimybę, kad jo prezidentavimas gali būti paralyžiuotas.

Respublikonų lyderis, kuriam nesiseka paneigti įtarimų, kad tapti Baltųjų rūmų šeimininku jam padėjo Rusija, kaltinamas tuo, jog bando blokuoti šį tyrimą, nusprendęs iš pareigų atleisti FTB vadovą Jamesą Comey.

R.Muelleris vadovauti tyrimui buvo paskirtas Vašingtone verdant aistroms dėl D.Trumpą užgriuvusios kaltinimų lavinos, tarp kurių yra ir naujausi pranešimai, kad jis Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete pasidalijo su Rusijos pareigūnais slapta žvalgybine informacija, Be to D.Trumpas ragino J.Comey nutraukti FTB tyrimą dėl Michaelo Flynno – buvusio jo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.