FTB 3,5 val. tardė Hillary Clinton

Kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton buvo apklausta Federalinio tyrimų biuro (FTB) dėl elektroninių laiškų, siųstų iš jos asmeninio kompiuterio, kol ji ėjo valstybės sekretorės pareigas. Apie tai BBC pranešė jos rinkimų kampanijos atstovai.

FTB apklausė Hillary Clinton.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
FTB apklausė Hillary Clinton.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-02 19:38, atnaujinta 2017-05-20 01:20

Apklausa buvo savanoriška. Pasak CNN, ji truko 3,5 val.

FTB tiria, ar H. Clinton ir jos komanda naudojosi įslaptinta informacija per privataus elektroninio pašto sistemą. H. Clinton teigia asmeniniu paštu darbiniais klausimais naudojusis dėl patogumo ir neigia nutekinusi kokią nors slaptą informaciją.

Valstybės departamentas kaltina H. Clinton ir kitus buvusius JAV valstybės sekretorius dėl aplaidaus elektroninio pašto naudojimosi neužtikrinant visiško jo saugumo.

Tai, kad FTB apklausė H. Clinton reiškia, kad tyrimas eina į pabaigą, o jo rezultatai bus labai svarbūs tolimesnei rinkimų eigai. Jei H. Clinton būtų pripažinta neteisėtai naudojusi asmeninę elektroninę pašto sistemą darbiniams reikalams tvarkyti, tai gali nulemti demokratų partijos sprendimą rinktis kitą kandidatą į JAV prezidentus.

Vadinamasis elektroninių laiškų skandalas įsiplieskė, kai 2015 m.  paaiškėjo, kad buvusi pirmoji JAV ponia ketverius metus, kai ėjo valstybės sekretorės pareigas, vengė naudotis Valstybės departamento elektroninio pašto dėžute ir visam susirašinėjimui naudojo privatų serverį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.