Vengrijos parlamentas pritarė referendumui dėl pabėgėlių kvotų

Vengrijos parlamentas pritarė

Vengrijos parlamentas pritarė pasiūlymui surengti šalyje referendumą dėl ES nustatytų privalomų pabėgėlių priėmimo kvotų. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra MTI.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vengrijos parlamentas pritarė pasiūlymui surengti šalyje referendumą dėl ES nustatytų privalomų pabėgėlių priėmimo kvotų. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra MTI.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 3:16 PM, atnaujinta May 26, 2017, 1:08 AM

Jos duomenimis, balsuoti bus pateiktas toks klausimas: „Ar jūs norite leisti Europos Sąjungai priimti sprendimą dėl asmenų, kurie nėra Vengrijos piliečiai, perkėlimo į Vengriją be Valstybės Susirinkimo (parlamento) sutikimo?“.

Formuluotę pasiūlė Vengrijos premjero kanceliarijos vadovas Antalis Roganas. Už referendumą, kurio data dar nenumatyta, parlamente balsavo valdančioji partija „Fidesz“ – Vengrijos piliečių sąjunga ir ultradešinysis judėjimas „Už geresnę Vengriją“ – „Jobbik“.

Manoma, kad opozicija mėgins užprotestuoti parlamento sprendimą Konstituciniame teisme. MTI žiniomis, Vengrijos Aukščiausiasis teismas šį mėnesį jau atmetė keturis skundus dėl Referendumo įstatymo projekto.

Anksčiau A. Roganas pareiškė, kad balsavimas gali būti surengtas šių metų rugsėjį arba spalį. Pasak jo, vyriausybė laiko pabėgėlių priėmimo kvotų įvedimo problemą valstybės suverenitetui svarbiu klausimu.

2015 metais ES šalys suderino 160 tūkstančių pabėgėlių, nelegaliai atvykusių į Italiją ir Graikiją, pasiskirstymo kvotas. Bet kol kas pavyko perkelti tik 1 procentą migrantų, kadangi daugelis šalių iš esmės atsisakė vykdyti ES programą. Prieš privalomas kvotas stoja Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.