Rusijos naikintuvas pažeidė Izraelio oro erdvę

Izraelio gynybos ministras

Rusijos naikintuvas, greičiausiai dalyvaujantis antskrydžiuose prieš taikinius Sirijoje, pažeidė Izraelio oro erdvę.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos naikintuvas, greičiausiai dalyvaujantis antskrydžiuose prieš taikinius Sirijoje, pažeidė Izraelio oro erdvę.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 1:37 AM

„Rusijos lėktuvas mylią įskrido į mūsų oro erdvę, tačiau viską pavyko iš karto sureguliuoti, ir lėktuvas pasuko Sirijos kryptimi, – valstybiniam radijui sakė ministras. – Tai greičiausiai buvo piloto, skridusio palei Golano aukštumas, navigacijos klaida“.

Tarp generalinių štabų Maskvoje ir Tel Avive spalio viduryje buvo įrengta „karšta linija“, kad būtų galima iš anksto informuoti vienam kitą apie Rusijos ir Izraelio ginkluotųjų oro pajėgų operacijas virš Sirijos. Taip norima išvengti netyčinių konfrontacijų.

„Kadangi rusų lėktuvai neketina mūsų pulti, būtų neteisinga automatiškai reaguoti ir juos numušti, jei įvyktų klaida“, – kalbėjo M. Jaalonas. Kada tiksliai įvyko incidentas, jis nepasakė.

Izraelis 1981 metais aneksavo du trečdalius Golano aukštumų, kurias 1967-aisiais per šešių dienų karą atkovojo iš Sirijos. Izraelis reiškia pretenzijas į oro erdvę virš teritorijos.

Paėjusį antradienį Turkija numušė Rusijos naikintuvą, kuris, Ankaros duomenimis, įskrido į Turkijos oro erdvę ir nereagavo į perspėjimus. Maskva tai neigia. Šis incidentas sukėlė didelę įtampą tarp abiejų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.