Italijoje FTB ieško penkių įtariamų teroristų

Italija ieško penkių įtariamų

JAV ambasada Italijoje, savo ruožtu, tinklalapyje išplatino saugumo įspėjimą, kuriame „potencialiais taikiniais“ nurodo kelias turistų pamėgtas vietas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
JAV ambasada Italijoje, savo ruožtu, tinklalapyje išplatino saugumo įspėjimą, kuriame „potencialiais taikiniais“ nurodo kelias turistų pamėgtas vietas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2015, 4:13 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:29 PM

JAV ambasada Italijoje, savo ruožtu, tinklalapyje išplatino saugumo įspėjimą, kuriame „potencialiais taikiniais“ nurodo kelias turistų pamėgtas vietas.

„Nuo vakar popietės mūsų saugumo pajėgos dirba, kad rastų penkis asmenis“, – „Rai 3“ televizijai nurodė P. Gentiloni, daugiau nepateikdamas jokių detalių.

Anksčiau Italijos žiniasklaida pranešė, kad FTB Italijos saugumo tarnyboms perdavė penkių įtariamųjų vardus. P. Gentiloni pabrėžė, kad Italija jau anksčiau buvo įspėta dėl galimų atakų prieš Šv. Petro baziliką Vatikane ar kitas istorines vietas, tokias kaip Milano katedrą ir žymųjį „La Scala“ teatrą.

JAV ambasados Romoje išplatintame įspėjime potencialiais išpuolių taikiniais įvardijamos jau minėtos istorinės vietos. Ambasada priduria, kad „galimais taikiniais“ taip pat gali tapti bažnyčios, sinagogos, restoranai, teatrai ir viešbučiai abiejuose miestuose.

Teroristinės grupuotės gali panaudoti panašius metodus, naudotus per išpuolius Paryžiuje, sakoma įspėjime.

Vis dėlto ministras kreipėsi į žiniasklaidą su prašymu nekurstyti piliečių baimių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.