FTB vadovas gailisi dėl savo komentarų apie Lenkiją

Lenkijos užsienio reikalų

FTB vadovas teigė, kad Lenkija nesusijusi su nacių taikytais žiaurumais ir pridūrė apgailestaujantis, kad straipsnyje įvardijo tam tikras šalis.<br>AP nuotr. iš archyvo
FTB vadovas teigė, kad Lenkija nesusijusi su nacių taikytais žiaurumais ir pridūrė apgailestaujantis, kad straipsnyje įvardijo tam tikras šalis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2015, 7:06 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:56 AM

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas pridūrė, kad Varšuva šį nesusipratimą laiko išspręstu.

Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus Jamesas Comey pastabos, kurias praėjusią savaitę išspausdino amerikiečių laikraštis „Washington Post“, Lenkijoje sukėlė pasipiktinimo audrą ir žiniasklaidos bei politikų pasmerkimą.

FTB vadovo straipsnyje buvo rašoma: „Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos ir daugelio kitų vietovių žudikai ir jų bendrininkai nemanė darantys kažką blogo. Jie įtikino save, kad elgiasi teisingai ir daro tai, ką privalu daryti“.

Lenkija įsitikinusi, kad ši pastraipa daro klaidingą prielaidą, kad ji buvo nacių bendrininkė, vykdant žydų genocidą Antrojo pasaulinio karo metu.

„Aš apgailestauju, kad susiejau Vokietiją ir Lenkiją, ... kadangi Vokietija įsiveržė ir okupavo Lenkiją“, – nurodoma J. Comey laiške, skirtame Lenkijos ambasadoriui JAV.

FTB vadovas teigė, kad Lenkija nesusijusi su nacių taikytais žiaurumais ir pridūrė apgailestaujantis, kad straipsnyje įvardijo tam tikras šalis.

Lenkija yra viena artimiausių JAV sąjungininkių Europoje, o šių šalių ryšys sustiprėjo, Ukrainoje įsivyravus konfliktui ir pablogėjus santykiams su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.