Dėl nerealių reikalavimų A.B.Breivikas prarado advokatą

Norvegijos žudikui Andersui Behringui Breivikui nebeatstovaus jo

Pasak teisininko, jo komanda negalėjo sutikti su A.B.Breiviko sąlygomis, todėl žudikas nusprendė pakeisti advokatą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Pasak teisininko, jo komanda negalėjo sutikti su A.B.Breiviko sąlygomis, todėl žudikas nusprendė pakeisti advokatą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2015, 7:13 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:37 AM

A.B.Breivikas 2011 metų liepos 22 dieną per sprogimą Osle ir šaudydamas Utiojos saloje nužudė 77 žmones ir sužeidė daugiau nei 300 asmenų. 2012 metų rugpjūčio 24 dieną jam buvo skirta maksimali 21 metų laisvės atėmimo bausmė.

Dešiniųjų pažiūrų radikalas nuolatos skundžiasi, anot jo, „kankinančiomis“ kalinimo sąlygomis ir netgi grasino paskelbsiantis bado streiką.

Šį mėnesį jo advokatas G.Lippestadas pranešė reporteriams, kad A.B.Breivikas nusprendė paduoti į teismą Norvegijos vyriausybę dėl jo prailginto kalinimo vienutėje.

„Dabar jis nori, kad ši byla būtų nagrinėjama teisme. Vis dėlto paaiškėjo, kad yra milžiniška spraga tarp jo lūkesčių ir to, kas, anot mūsų, turėtų būti profesionaliai priimtina“, – Norvegijos leidiniui „VG“ sakė G.Lippestadas.

Pasak teisininko, jo komanda negalėjo sutikti su A.B.Breiviko sąlygomis, todėl žudikas nusprendė pakeisti advokatą.

G.Lippestadas buvo paskirtas žmogžudžio advokatu 2011 m. liepos 23 dieną. Advokatas šalyje pelnė daug pagyrų už itin sunkią bylą, kurios jis ėmėsi.

Nuo šiol A.B.Breivikui atstovaus kitas Norvegijoje itin gerai žinomas advokatas Oysteinas Storrvikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.