JAV barmenas planavo nužudyti Atstovų Rūmų pirmininką

Vienas barmenas planavo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:54 AM

Barmenas Michaelas Hoytas, dirbęs Vederingtono užmiesčio klube Vest Česterio mieste J.Boehnerio gimtojoje Ohajo valstijoje ir ne kartą yra įpylęs išgerti parlamento žemųjų rūmų vadovui, rodo JAV Kapitolijaus policijos dokumentai, kuriuos paskelbė Sinsinatyje įsikūrusi televizija WCPO.

Sausio 7 dieną M.Hoytui buvo pateikti kaltinimai, kad jis praeitų metų spalį grasino nužudyti J.Boehnerį, kai buvo atleistas iš darbo, pridūrė WCPO.

„Pirmininkas Boehneris žino apie šią padėtį ir nuoširdžiai dėkoja FTB (Federaliniam tyrimų biurui), Kapitolijaus policijai ir vietos pareigūnams Ohajuje už jų pastangas“, – sakė jo atstovas Michaelas Steelas.

Detalių apie numanomą planą nužudyti J.Boehnerį, kuris yra trečiasis aukščiausio rango pareigūnas šalyje po prezidento Baracko Obamos ir viceprezidento Joe Bideno, buvo pateikta baudžiamajame ieškinyje, pasirašytame JAV Kapitolijaus policijos specialiojo agento Christopherio Desrosierso.

Praėjus savaitei po to, kai buvo atleistas iš darbo, M.Hoytas paskambino pagalbos telefonu 911 ir pareiškė policijai, kad kaltina J.Boehnerį dėl jį prislėgusių rūpesčių.

Vyras sakė pareigūnas pradėjęs girdėti balsus, sklindančius iš jo automobilio garsiakalbių, sakančius, kad J.Boehneris yra įsikūnijęs blogis, rašoma Ch.Desrosierso dokumente.

M.Hoytas taip pat sakė, kad J.Boehneris „atsakingas už Ebolą“, turėdamas omenyje šiuo metu Vakarų Afriką krečiantį mirtino viruso protrūkį, taip pat paveikusį kitas šalis, įskaitant Jungtines Valstijas, nurodė pareigūnas.

„Hoytas įsivaizdavo ir tiki, kad Johnas Boehneris yra velnias. Hoytas tiki esantis Jėzus Kristus, – pridūrė agentas. – Hoytas pareiškė turintis užtaisytą automatinį .380 (kalibro pistoletą) „Beretta“ ir ketinantis nušauti Boehnerį bei pabėgti.“

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad M.Hoytas prisipažino policijai galėjęs nužudyti Kongreso respublikonų lyderį, įbėręs nuodų į jo gėrimą, bet to nepadarė.

„Hoytas pareiškė, kad niekas netikrina gėrimų, kurių jis įpildavo Boehneriui, todėl būtų buvę labai lengva ko nors įdėti į jo gėrimą“, – rašo Ch.Desrosiersas.

Įtariamasis taip pat parašė elektroninį laišką J.Boehnerio žmonai, reikalaudamas susitikimo su politiku ir kitu klubo nariu, norėdamas išspręsti jų ginčą.

Kaip praneša WCPO, M.Hoytas savanoriškai kreipėsi į Sinsinačio universiteto medicinos centrą, kad būtų atliktas jo psichinės būklės įvertinimas.

Dokumentuose nurodoma, kad J.Boehneris sakė policijai „neprisiminantis jokių savo neigiamų santykių su Hoytu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.