A. B. Breivikas kalėjimo prižiūrėtojams - galvos skausmas

Norvegijos kalėjimo „Ila“, kuriame bausmę atlieka žudikas Andersas

A.Breivikas nepatenkitas kalinimo sąlygomis.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
A.Breivikas nepatenkitas kalinimo sąlygomis.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-15 09:10, atnaujinta 2018-01-21 10:27

Pasak jų, per trejus metus kalėjime A. Breivikas nė karto neparodė nė menkiausio apgailestavimo dėl įvykdytų žudynių. Priešingai, jis nuolat manipuliuoja kalėjimo apsauga. Dėl to kalėjimo darbuotojai nuolat patiria stresą.

Be to, A. Breivikas nuolat gauna didžiules šūsnis laiškų, juos visus personalas privalo perskaityti ir patikrinti. Kalėjimo darbuotojai pateikė prašymą, kad A. Breivikas būtų pervestas į kitą kalinimo įstaigą.

Pats teroristas ne kartą skundėsi dėl kalinimo sąlygų. Jis reikalavo, kad jam būtų leista bendrauti su kitais kaliniais, piktinosi tuo, kad kalėjimas neapmoka už jo vadovėlius. Nuteistasis reikalavo „geresnių“ vaizdo žaidimų, skirtų suaugusiems, asmeninio kompiuterio, sofos ir didesnės sporto salės, taip pat skundėsi, kad suma, skirta jo kasdieniam išlaikymui, esanti per maža, ir reikalavo ją padidinti nuo 50 iki 100 eurų.

A. Breivikas šiuo metu atlieka 21 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad 2011 metų liepos 22 dieną per sprogimą Osle ir šaudymą Utiojos saloje nužudė 77 žmones bei sužeidė 242.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.