Norvegijos žudikas A.B.Breivikas negalės studijuoti Oslo universitete

Norvegijos žudikas Andersas Behringas Breivikas negalės studijuoti Oslo universitete. Jis buvo pateikę prašymą studijuoti politikos mokslus.

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:14 AM

„Jam trūksta kai kurių žinių, kad galėtų studijuoti tai, ką nori“, - dienraščiui „Dagbladet“ sakė jo advokatė Vibke Heim Baera. Žudiko siekis studijuoti universitete sulaukė tarptautinio atgarsio.

Kai kurie docentai pareiškė nemokysią A.B.Breiviko. Oslo universiteto vadovas Ole Petter Ottersen yra sakęs, kad, jei jo prašymas būtų patenkintas, jis turėtų mokytis ne aukštojoje mokykloje, bet kameroje.

Advokatės duomenimis, A.B.Breivikui pirmiausiai trūksta matematikos žinių. Jis kalėjime jau lankė atitinkamus kursus, tačiau jų nepakako.

A.B.Breivikas 2011 metų liepą Oslo vyriausybiniame kvartale detonavo automobilyje padėtus sprogmenis ir pražudė 8 žmones, o po to Utiojos saloje nušovė 68 Darbininkų partijos jaunimo stovyklos dalyvius. 2012 metų rugpjūčio 24-ąją teismas pripažino jį pakaltinamu ir skyrė aukščiausią bausmę - 21 metus kalėjimo su galimybe bausmę pratęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.