Japonijoje įvykdytos dvi mirties bausmės pakariant

2012 m. rugsėjo 27 d. 10:53
ELTA ir lrytas.lt inf.
Pakarti du žmones nužudęs plėšikas Sachiko Eto ir Yukinori Matsuda - vieno kulto lyderė, mirtinai sumušusi šešias aukas ir jų kūnus paslėpusi savo namuose.
Daugiau nuotraukų (0)
Pakarti du žmones nužudęs plėšikas Sachiko Eto ir Yukinori Matsuda - vieno kulto lyderė, mirtinai sumušusi šešias aukas ir jų kūnus paslėpusi savo namuose.
Pirmosios egzekucijos po 20 mėnesių pertraukos buvo įvykdytos kovo 29 dieną, kada trys nuteistieji buvo pakarti.
Japonija yra viena iš nedaugelio išsivysčiusių šalių, kur dar taikoma mirties bausmė. Ji dažniausiai skiriama už daugybines žmogžudystes sunkinančiomis aplinkybėmis.
Šiuo metu egzekucijų laukia daugiau kaip 140 kalinių - daugiausia per visą istoriją. Kiekvienais metais įvykdoma vidutiniškai dešimt mirties bausmių.
Nuteistieji apie bausmės vykdymą informuojami tik egzekucijos dieną, todėl jie kalėjime gali praleisti metų metus, kol sulauks paskutiniosios dienos.
Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos ne kartą ragino Japoniją uždrausti mirties bausmes.
Tačiau, remiantis viešosios nuomonės apklausomis, daugiau kaip 85 proc. japonų tiki, kad tam tikromis aplinkybėmis mirties bausmė yra būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.