R. Kurtinaičio atėjimą į Lietuvos rinktinę įvertinęs L. Kleiza svarbiausio atsakymo dar neturi (1)

2024 m. rugsėjo 26 d. 12:26
Vienas iš garsiausių ir legendinių buvusios krepšinio rinktinės narių 39-erių Linas Kleiza savo sprendimą dėl kvietimo prisijungti prie nacionalinės vyrų ekipos reikalų įgarsins kitą savaitę. Buvęs krepšininkas iš LKF prezidento Mindaugo Balčiūno turi pasiūlymą tapti šalies vyrų rinktinės projektų vadovu, o iš esmės vadovauti ekipai. „Sprendimas bus kitą savaitę“, – Lrytas savo galimo verdikto datas sudėliojo L.Kleiza.
Daugiau nuotraukų (3)
Pasibaigus Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimams, kur tuometis LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas slaptu balsavimu įveikė kitą kandidatą Robertą Javtoką bendru rezultatu 83:62, dar iki rugsėjo 7-osios LKF viceprezidentu buvęs L.Kleiza gavo pasiūlymą perimti nacionalinę vyrų rinktinę bei tapti programų vadovu.
Apie pasiūlymą 39-erių kaunietis L.Kleiza atskleidė „15min.lt“ portalo tinklalaidėje „Pikenrolas“.
„Šiuo metu esu apmąstymuose, žiūriu, kas vyksta su Lietuvos krepšiniu. Lengviausia būtų iškart pasakyti „ne“ ir nieko nedaryti. Manau, kad mano dabartinis sprendimas – 50 prieš 50“, – „Pikenrole“ Rokui Pakėnui pasakojo L.Kleiza.
Pasibaigus L.Kleizos krepšininko karjerai 2015-siais, jis jau turėjo kelias pareigas, susijusias su administravimu. Pirmą kartą jis tai darė 2017–2020 metais, kai Vilniaus „Ryto“ klube dirbo sporto direktoriumi bei buvo vienu iš akcininkų.
2022–2024 m. jis buvusio LKF vadovo Vydo Gedvilo buvo pakviestas tapti vienu iš septynių LKF viceprezidentų ir buvo atsakingas už tarptautinį atstovavimą.
„Vyksta tam tikros diskusijos dėl pasiūlymo. Bet galutinio sprendimo dar nėra. Sprendimas bus kitą savaitę“, – paatviravo L.Kleiza.
– Jei vyksta diskusijos, kokie yra „pliusų“ ir „minusių“ argumentai?, – Lrytas paklausė su Lietuvos rinktine planetos čempionato bronzą bei Europos pirmenybių antrą ir trečią vietą laimėjusį L.Kleizą.
– Nenorėčiau šiuo klausimu plėstis. Pagrindinis klausimas sau – galimybės kažką nuveikti, ką aš galėčiau naudingo duoti rinktinei. Tai apima paprasta mintį – kokie tikslai bus išsikelti.
– Žinote, šiuo atveju tikslas lyg ir aiškus – medaliai Europos, pasaulyje.
– Tai maži tikslai. Yra didesnių.
– Kaip vertinate žinias, kad Lietuvos krepšinio rinktinės vairą greičiausiai perims treneris Rimas Kurtinaitis?
– Rimas? Labai gerai vertinu tokias žinias. Manau, bus gerų pokyčių, tačiau kaip ir kas – laikas parodys. Laikas visada viską sustato į vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.