NŠA direktorė R. Krasauskienė traukiasi iš pareigų: ministras G. Jakštas atskleidė priežastis

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė traukiasi iš užimamų pareigų. Kaip teigia, švietimo, mokslo ir sporto reikalų ministras Gintautas Jakštas, sprendimas dėl R. Krasauskienės priimtas, nes vėluoja svarbūs darbai, kurie yra pavesti NŠA.

Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-26 11:08, atnaujinta 2024-04-09 13:28

„Bendru sutarimu, NŠA vadovė traukiasi iš pareigų. NŠA turi svarbias funkcijas, kurios turi būti įgyvendintos laiku ir kokybiškai. Tačiau darbai neretai vėluoja, nuolat atidėliojama, nukeliama – taip negali būti“, – Eltai teigė ministras G. Jakštas.

Vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ ministras rašė, jog R. Krasauskienei ši kadencija buvo ne pirmoji, o prieš ją pradedant buvo žadėta minėtas problemas išspręsti.

„Tačiau ir toliau tenka susidurti su vėlavimais (kai terminas ateina pirmadienį, girdime pasiteisinimą, kad bus iki savaitės galo, atėjus savaitės galui, kad kitos savaitės pradžioje“, – rašė G. Jakštas.

„(...) paskutinis epizodas – Finansų ministerijai nepateiktas laiku mokėjimo prašymas pasibaigusiam projektui, tai gali mums kainuoti daugiau nei 600 tūkst. eurų, sprendžiame, kad taip nenutiktų“, – pridūrė ministras.

Jis taip pabrėžė, kad vadovės pasitraukimas nesusijęs su artėjančiais tarpiniais patikrinimais. Pasak G. Jakšto, NŠA laikinai vadovaus patyręs žmogus, tad jo nuomone, tai turės ir teigiamos įtakos.

Kaip rašė naujienų portalas Delfi, iš pareigų besitraukianti R. Krasauskienė, yra parašiusi darbuotojams vidinį laišką.

„Mieli kolegos, noriu informuoti, kad iš esmės keičiasi mano gyvenimas, todėl nuo kovo 5 d. nebedirbsiu Nacionalinėje švietimo agentūroje. Naudodamasi proga dėkoju visiems už bendrystę ir linkiu kuo didžiausios sėkmės darbuose“, – portalas Delfi citavo R. Krasauskienę.

R. Krasauskienė praėjusiais metais laimėjo konkursą ir penkerių metų kadencijai buvo perrinkta į NŠA vadovo pareigas.

R. Krasauskienė yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja, 2020 m. paskirta NŠA vadove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.