Šiaulių tardymo izoliatoriuje smarkiai apdegė kalinys

Šiaulių tardymo izoliatoriuje (ŠTI) ketvirtadienio vakarą smarkiai apdegė nuteistasis. Nelaimėlis gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės chirurginės reanimacijos skyriuje.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje smarkiai apdegė kalinys.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Šiaulių tardymo izoliatoriuje smarkiai apdegė kalinys.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 8:37 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:47 PM

Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą apie apie 21 val. 30 min. ŠTI laikinojo sulaikymo patalpoje.  Joje buvęs 45 metų vyriškis staiga pats uždegė savo drabužius. Fakelu virtusį vyriškį užgesino koridoriuje buvę ir išsyk į pagalbą suskubę ŠTI darbuotojai.

Užgesinus drabužius, apdegęs nelaimėlis greitosios automobiliu išgabentas į ligoninę. Čia medikai konstatavo, kad vyriškis smarkiai apdegė apie pusę kūno. Diagnozuoti sunkūs 2-4 laipsnio nudegimai.

Penktadienį susižalojusio kalinio būklė tebebuvo itin sunki. Medikams niekaip nepavyko jos stabilizuoti, kad pacientą būtų galima pervežti į Kauną.

Neoficialiais duomenimis, šis vyriškis žinojo sergantis nepagydoma liga, o laisvėje jis buvo įjunkęs į kvaišalus. 

Save žalojęs įkalintasis į ŠTI buvo atgabentas šių metų vasario 4 d. Jis nuolat buvo vežiojamas į Klaipėdos teismą, kuriame nagrinėtos dvi baudžiamosios bylos.

Vienoje byloje jau padėtas taškas – už vagystę ir turto sugadinimą vyriškiui skirta 1 metų ir 4 mėnesių įkalinimo bausmė. Antroji byla dėl plėšimo ir vagystės baigta nagrinėti šį antradienį. Teismas už šiuos nusikaltimus jam skyrė 2 metų už grotų bausmę.   Kol įsiteisės nuosprendžiai, teismas nusprendė laikyti nuteistąjį suimtą. Todėl trečiadienį jis buvo parvežtas į ŠTI.

Nors įkalintasis susižalojo pats, ŠTI penktadienį pradėtas tarnybinis patikrinimas – bus aiškinamasi, ar tinkamai pareigas atliko pareigūnai. 

Įkalintiesiems turėti žiebtuvėlį ar degtukų nėra draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.