Panevėžyje du vyrai išgirdo nuosprendį dėl nužudymo

Panevėžio apygardos teismas du anksčiau teistus vyrus pripažino kaltais dėl nužudymo veikiant bendrininkų grupėje. Neblaivių sugėrovų auka tapo pirmąkart matomas žmogus.

Nuosprendį žudikams paskelbė Panevėžio apygardos teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Nuosprendį žudikams paskelbė Panevėžio apygardos teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 17, 2024, 11:10 AM, atnaujinta Jul 17, 2024, 11:11 AM

Pernai rugpjūtį specialiosios tarnybos buvo iškviestos į kaimą Panevėžio rajone – ankstų rytą Bendrajam pagalbos centrui pranešta apie mirusį vyrą. Atvykę policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai iš tiesų rado negyvą asmenį su smurto žymėmis ant kūno. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis buvo smarkiai sumuštas ir mirė nuo sužalojimų.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.

Kaltinimai šioje byloje buvo pateikti 35 metų panevėžiečiui R. T. ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam 33 metų A. Š. Bylos duomenimis, į svečius pas vietinę gyventoją atvykę kaltinamieji per išgertuves kilusio konflikto metu ėmė smurtauti prieš kitą svečią, gretimo kaimo gyventoją. Po egzekucijos praėjus kelioms valandoms kompanija pastebėjo, kad jis mirė.

Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, liepos 12 d. paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. T. R., subendrinus bausmes, skirta 9 metų, o A. Š. – 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Pastarasis pripažintas pavojingu recidyvistu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.