Sumaišęs alkoholį su kvaišalais nepilnametis atsidūrė ligoninėje – narkotikais jį pavašinusį jaunuolį prokurorai siunčia į teismą

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kauniečiui pareikšti kaltinimai dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

Narkotikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Narkotikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-07-15 14:44

2024 m. sausio 28 d. pavakare į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, kad reikalinga skubi medikų pagalba maždaug 16–17 metų jaunuoliui, kurį kartu su draugais ji neva atsitiktinai aptiko gulintį apleistame pastate. Netrukus nepilnametis buvo pristatytas į vieną iš Kauno ligoninių, kur buvo nustatytas apsinuodijimas alkoholiu ir narkotikais.

Ligoninėje vaikinui buvo suteikta skubi pagalba, nustatyta jo tapatybė, susisiekta su šeima ir apie įvykį pranešta policijai. Nors ikiteisminį tyrimą pradėjusiems policijos pareigūnams iš pradžių buvo teikiama mažai informatyvi ir iš dalies melaginga įvykių versija, palaipsniui buvo atkurti faktiniai to vakaro įvykiai bei visi su juo susiję žmonės.

Tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad tą dieną apleistame pastate laisvalaikį kartu leido septyni jauni žmonės: keli, kurie buvo jau pažįstami tarpusavyje ir jų kartu atsivesti kiti asmenys. Vienas iš jų, kaip įtariama, turėjo metamfetamino, kurį įsigijo pakeliui, vykdamas į susitikimo vietą.

Klausydamiesi muzikos bei bendraudami jaunuoliai vartojo ir jų įsigytą alkoholį. Tyrimo duomenimis, narkotikus atsinešęs vaikinas, tuo metu taip pat buvęs nepilnamečiu, ir į ligoninę vėliau patekęs jaunuolis, keletą kartų buvo pasišalinę į kitą aukštą „pasikalbėti“. Po kelių valandų pastarajam pasijutus itin blogai, buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba.

Tyrimo metu buvo apklausti liudytojai, nukentėjusysis, gauti kiti tyrimo duomenys. Kaltinamasis savo kaltės dėl nusikalstamos veikos padarymo nepripažįsta.

Baudžiamajame kodekse už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dvylikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.