Vilniuje nesėkmingas rytas BMW vairuotojui ir savininkui: vienam bauda, kitam – ikiteisminis tyrimas

2024 m. liepos 12 d. 16:53
Vilniaus apskrities VPK
Liepos 12 d. apie 8 val. Vilniuje, Laisvės pr., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį BMW. Paaiškėjo, kad BMW vairavęs jaunas vyras (gim. 2001 m.) neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemonės, o automobilis neįregistruotas nustatyta tvarka ir neapdraustas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.
Daugiau nuotraukų (1)
Dvidešimt dvejų metų vairuotojas su padarytu pažeidimu sutiko, gailėjosi. Jam sostinės kelių policija surašė administracinio nusižengimo protokolą dėl transporto priemonės vairavimo neturint teisės ir dėl transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimo.
Netrukus įvykio vietoje pasirodė ir BMW savininkas (gim. 2003 m.). Dėl to, kad pastarasis perdavė transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemones, jis taip pat „apdovanotas“ administracinio nusižengimo protokolu.
Dvidešimt vienerių metų automobilio savininkas su padarytu pažeidimu sutiko ir gailėjosi. Jis pareigūnams pateikė užsienio piliečio pasą ir vairuotojo pažymėjimą.
Kelių policijos ekipažas operatyviai išsiaiškino, kad pateiktas vairuotojo pažymėjimas yra klastotė – jis neatitinka visų saugos reikalavimų, taip pat šio dokumento nėra užsienio šalies duomenų bazėse.
Vyras pripažino, kad už vairuotojo pažymėjimą jis sumokėjo 500 eurų, vairuotojo kursų nėra lankęs.
Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu BMW savininkas patrauktas baudžiamojon atsakomybėn – jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.
beteisis vairuotojasklastotėBMW
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.