Iš Vilniaus ir Kauno gyventojų sukčiai išviliojo daugiau nei 70 tūkst. eurų – policija primena pagrindines taisykles

Praėjusią parą sukčiai iš kelių Kauno ir Vilniaus gyventojų išviliojo daugiau nei 70 tūkst. eurų. Policija gyventojams primena kelias pagrindines taisykles, kaip netapti sukčių auka.

Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2024, 9:37 AM, atnaujinta Jul 10, 2024, 9:56 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, liepos 9 d. apie 10 val. 28 min. į Kauno apskrities VPK kreipėsi moteris (gimusi 1950 m.), kuri pareiškė, kad laikotarpiu nuo birželio 21 d. iki liepos 3 d. jai telefonu paskambino nepažįstami žmonės, kurie, apgaulės būdu, išviliojo 7 608 eurus.

Taip pat liepos 9 d. apie 16 val. 10 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi moteris (gimusi 1958 m.), kuri pareiškė, kad laikotarpyje nuo liepos 4 iki liepos 9 d. jai telefonu paskambino nepažįstami žmonės, kurie prisistatę „Google“ ir banko darbuotojais, apgaulės būdu, išviliojo 43 700 eurų.

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad liepos 9 d. Vilniaus apskrities VPK gautas moters (gimusi 1957 m.) pranešimas, kad nuo birželio 25 d. maždaug 17 val. 15 min. iki liepos 8 d. maždaug 10 val. Vilniuje, telefonu paskambinę nepažįstamieji prisistatė policijos pareigūnu ir banko darbuotoju, apgaule išviliojo 24 850 eurų. 

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Tuo tarpu policija po šių atvejų socialiniame tinkle „Facebook“ primena kelias taisykles, galinčias apsaugoti nuo sukčių pasakų.

„Tariamas konsultantas prisistato „Google“ ar kitos žinomos bendrovės darbuotoju – kritiškai vertinkite ar laukėte tokios įmonės skambučio? Dažniausiai sukčiai kalba rusų kalba, bet jie greitai tobulėja ir mokosi – gali pasitaikyti ir kalbančių lietuviškai.

Pokalbio metu sukčius pasiūlo sujungti jus su banku ar policija – toks sujungimas neįmanomas!

Skambinantysis prašo atskleisti jautrius duomenis, susijusius su banko sąskaita – nei policija, nei kredito įstaigos neprašo atskleisti PIN kodų ar prisijungimų!

Niekada netvirtinkite mokėjimo operacijų, kurių neinicijavote ir niekam neperduokite savo mokėjimo kortelių ar informacijos apie prisijungimą prie banko sąskaitos“, – rašoma policijos patarimuose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.