Pirmadienį sučiuptas pabėgęs kalinys, ketvirtadienį vėl spruko nuo Panevėžio pareigūnų – sugautas po kelių valandų

Vos pirmadienį sulaikytas kalinys, kuris nuo policijos pabėgo su antrankiais iššokęs pro ligoninė langą, ketvirtadienį vėl paspruko nuo Panevėžio pareigūnų. Praėjusį kartą bėglys slapstėsi savaitę. Šį kartą jis buvo sučiuptas per kelias valandas.

 Policija, Silvestras Kalinauskas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Policija, Silvestras Kalinauskas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2024, 6:06 PM, atnaujinta Jul 5, 2024, 8:44 AM

Kaip pranešė Panevėžio apskrities VPK, ketvirtadienį apie 9 val. 25 min. Panevėžyje, Laisvės a., nuo Panevėžio apylinkės teismo rūmų pabėgo nuteistasis Silvestras Kalinauskas (gim. 1999 m.).

„Operatyviais, tiksliais ir gerai organizuotais paiešką vykdžiusių pareigūnų veiksmais nuteistasis, kuris agresyviai dienos metu spruko nuo pareigūnų, per kelias valandas buvo surastas Panevėžio rajone“, - skelbia Panevėžio apskrities VPK.

Policijos departamentas pateikė daugiau bėglio sugavimo detalių. Kaip rašoma policijos pranešime, liepos 4 d. apie 9 val. 07 min. Panevėžyje, Laisvės a., iš Panevėžio apylinkės teismo pastato paspruko dėl sukčiavimo nuteistas vyras (gim. 1999 m.).

Apie 12 val. 35 min. Panevėžio r., Ramygaloje, sustabdytas automobilis „Audi A6“, kurį vairavo vyras (gim. 2000 m.), o kartu važiavo kitas vyras (gim. 2004 m.), moteris (gim. 2001 m.) ir pabėgęs kalinys.

Visi automobilio važiavę žmonės sulaikyti ir uždaryti į areštinę. 

Už sukčiavimą nuteistas S.Kalinauskas pirmadienį buvo sulaikytas nuošalioje vietovėje, medžiais apaugusioje sodyboje Mitkų kaime (Panevėžio r.), kurioje šiuo metu niekas negyvena. Nuo policijos jis slapstėsi savaitę po to, kai birželio 23 d. su antrankiais iššoko pro ligoninės langą.

Tąkart Silvestras Kalinauskas į ligoninę buvo pristatytas iš Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės dėl pablogėjusios sveikatos. Po nuosprendžio paskelbimo, jo dar nebuvo spėta pristatyti į bausmės atlikimo vietą.

S.Kalinauskui pasprukus, tąkart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo. Toks pats ikiteisminis tyrimas pradėtas ir šį kartą.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.