Dėl vilniečių naivumo sukčiai ploja katutėmis: patikėję neįtikėtinais dalykais žmonės patys atidavė dešimtis tūkstančių eurų

Vilniaus apskrities policija pradėjo dar keturis ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo. Naivūs vilniečiai patikėję saldžiomis nusikaltėlių pasakomis patys atidavė dešimtis tūkstančių eurų. 

Eurai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2024, 9:02 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, liepos 2 d. policijoje gautas moters (gimusi 1956 m.) pranešimas, kad dar birželio 25 d. apie 16 val. 51 min. Vilniuje, per „Viber“ programėlę gavo pranešimą, kad ji tapo sukčiavimo auka.

Netrukus vaizdo skambučiu su moterimi susisiekęs nepažįstamas vyras nurodė iš bankų paimti paskolas bei pinigus išgryninti bankomatuose ir juos perduoti atvykusiam kurjeriui.

Nuostolis – 14 800 eurų. 

Tą pačią dieną Vilniaus apskrities policijoje gautas kitos moters (gimusi 1970 m.) pranešimas, kad liepos 1 d. apie 17 val. Ukmergės r., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu, iš jos banko sąskaitos apgaule išviliojo 14 900 eurų.

Taip pat liepos 2 d. Vilniaus apskrities VPK gautas moters (gimusi 1947 m.) pranešimas, kad liepos 1 d. apie 23 val. per „Facebook Messenger“ programėlę ji gavusi pranešimą apie laimėtus pinigus. Netrukus susisiekusi su nepažįstamu vyru, moteris pati jam pastarajam pervedė 12 046 eurus.

Liepos 2 d. Vilniaus apskrities policijoje gautas ir vyro (gim. 1958 m.) pranešimas, kad tą pačią dieną apie 12 val. jam telefonu paskambino nepažįstamas vyras, kuris, prisistatęs banko darbuotoju, apgaule išviliojo 20 000 eurų.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Kaip rašoma Baudžiamajame kodekse, tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.