Jaunuoliai iš Klaipėdos teisme aiškinsis dėl disponavimo kvaišalais

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje keturi 18–23 metų jaunuoliai iš Klaipėdos kaltinami dėl nusikalstamų veikų, susijusių su disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Už disponavimą kvaišalais jaunuoliams teks atsakyti teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Už disponavimą kvaišalais jaunuoliams teks atsakyti teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

Feb 23, 2024, 1:10 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 1:11 PM

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

2022 metų gruodį policijos pareigūnai, vykdydami prevencinę priemonę su tarnybiniu šunimi, vienoje iš uostamiesčio miegamojo rajono gatvių patikrino tris įtarimų sukėlusius vaikinus. Vienas jų – tuo metu vos pilnametystės sulaukęs A. B. – su savimi turėjo galimai narkotinių medžiagų – kokaino ir kanapių.

Atliekant pradėtą tyrimą buvo gauta informacijos apie tai, kad su minėto jaunuolio galimai neteisėta veikla yra susijęs ir 18-metis bylos kaltinamasis M. C. Atlikus neviešo pobūdžio veiksmus buvo surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad M. C. užsiėmė kvaišalų platinimu Klaipėdoje. Jo namuose atliktų kratų metu policijos pareigūnai rado beveik 100 gramų kanapių, daugiau nei 8 gramus kokaino ir nedidelį kiekį kanapių dervos. Tyrimo duomenimis, M. C. 2023 metų liepą galėjo parduoti kanapių A. K., kuris, kaip įtariama, įsigytą medžiagą perdavė 20-mečiui pažįstamam N. A.

M. C. ir A. K. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. A. B. ir N. A. baudžiamojon atsakomybėn patraukti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Asmenys už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.