Šilalės policininkai per naktines gaudynes šaudė į nestojusio traktoriaus padangas

Šilalės rajone pareigūnai naktį iš antradienio į trečiadienį vaikėsi nestojusį traktorių. Kadangi traktoriaus vairuotojo vairavimas kėlė pavojų aplinkiniams, pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą ir peršovė galinę traktoriaus padangą. Paaiškėjo, kad nuo pareigūnų spruko blaivus traktorininkas.

 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.
 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.
 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Traktorius sustabdytas tik peršovus padangas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 8:47 AM, atnaujinta Oct 18, 2023, 2:33 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, spalio 17 d. apie 23 val. 15 min. Šilalės r., Pajūrio miestelyje, policijos pareigūnams nestojo stabdomas traktorius „T-40“.

Prasidėjus gaudynėms, traktoriaus vairuotojas kelyje pavojingai manevravo, įvažiavo į medienos apdirbimo įmonės teritoriją ir važinėjo keldamas pavojų ten dirbusiems darbuotojams.

Traktoriui sulėtinus greitį Šilalės r. PK pareigūnas (gim. 1978 m.) iš tarnybinio ginklo „Glock-19“ iššovė kelis šūvius į traktoriaus galinį ratą. Ratą peršovus, traktorius sustojo.

Paaiškėjo, kad traktorių vairavo blaivus vyras (gim. 1998 m.). Jo atžvilgiu pradėtas administracinė teisena.

Tauragės apskrities VPK informuoja, kad traktoriaus vairuotojas jau buvo baustas 2 kartus už šiurkščius Kelių eismo pažeidimus (chuliganiškas vairavimas).

Administracinių nusižengimų kodeksas skelbia, kad transporto priemonių, kurios nustatyta tvarka neįregistruotos (neperregistruotos) arba be privalomosios techninės apžiūros, arba turi gedimų, dėl kurių pagal Kelių eismo taisykles draudžiama važiuoti, arba dėl kurių nesumokėti valstybės nustatyti su transporto priemone ar jos dalyvavimu viešajame eisme susiję mokesčiai, arba kurių leidimas dalyvauti viešajame eisme sustabdytas, nes transporto priemonės savininkas ir valdytojas išregistruoti iš Juridinių asmenų registro (kai motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos savininkas ar valdytojas yra juridinis asmuo) arba mirę, arba kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimas arba vairavimas neturint leidimo naudotis kelių transporto priemone su stiklais, kurių šviesos laidumas mažesnis, negu leistina, užtraukia baudą vairuotojams nuo penkiasdešimt iki vieno šimto eurų.

Chuliganiškas vairavimas, t.y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų. Už šį administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki dvejų metų.

Nepaklusimas uniformuoto policijos ar Karo policijos pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, užtraukia baudą vairuotojams nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo vieno tūkstančio vieno šimto penkiasdešimt iki vieno tūkstančio keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.