Vienam iš kaltinamųjų patekus į gydymo įstaigą, skelbiama pertrauka 15-metės nužudymo bylos nagrinėjime

15-metės nužudymo Šiauliuose kaltinamas Edvinui Braziuliui patekus į gydymo įstaigą, Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje skelbia pertrauką.

 Edvinas Braziulis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Edvinas Braziulis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Edvinas Braziulis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Edvinas Braziulis.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 4:43 PM

Kaip pranešė Šiaulių apygardos teismas, antradienį teismas negalėjo tęsti baudžiamosios bylos nagrinėjimo, nes vienas kaltinamųjų – 1999-aisiais metais gimęs E.Braziulis – šio teisiamojo posėdžio išvakarėse buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

Byloje paskelbta pertrauka iki artimiausio teisiamojo posėdžio – liepos 21 dienos.

Kaip teigiama Šiaulių apygardos teismo pranešime spaudai, teismo posėdis vyko mišriu būdu, naudojant „Zoom“ vaizdo konferencijų ir pokalbių programą. Nuotoliniu būdu procese dalyvavęs kaltinamasis E.Braziulis teismo prašė posėdį atidėti dėl jo prastos sveikatos būklės. Tokiam prašymui pritarė kiti kaltinamieji ir jų gynėjai, valstybinė kaltintoja teismo prašė bylos nagrinėjimą tęsti. Per paskelbtą trumpą pertrauką teismui nepavyko gauti medikų išvadų dėl galimybės E.Braziuliui dalyvauti posėdyje, todėl buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą tęsti po pertraukos.

Šiaulių apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje nepilnametė I.Z. (gim. 2007 m.), E.Braziulis (gim. 1999 m.), Osvaldas Žvirgždas (gim. 2004 m.) kaltinami itin žiauriu 15-metės šiaulietės nužudymu, Edvinas Žvirgždas (gim. 2001 m.) kaltinamas nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute. Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad jie lemtingąją dieną, veikdami bendrininkų grupe, būdami, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų – tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui – susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu, pakvietę 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleisdami išeiti ir atėmę iš jos telefoną, bendrais veiksmais panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją – kelių valandų laikotarpyje aukai suduodami bendrai daugybinius smūgius kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišę skudurą į burną bei apvynioję lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukėlė didelį fizinį skausmą bei kančias. Nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris yra kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną, apie 21 val. 30 min., nužudytosios merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?