Per aplinkosaugininkų surengtą reidą Klaipėdos rajone rasta krūva draudžiamų įrankių ir nemenkas kiekis naminukės

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai šventinį, Joninių savaitgalį, vykdė reidus Drevernoje, Klaipėdos rajone.

Aplinkosaugininkai: sodybose rasta daugiau nei dvi dešimtys draudžiamų įrankių.<br> AAD nuotr.
Aplinkosaugininkai: sodybose rasta daugiau nei dvi dešimtys draudžiamų įrankių.<br> AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jun 28, 2023, 5:31 PM

Kaip praneša Aplinkos apsaugos departamentas, sodybose rasta daugiau nei dvi dešimtys draudžiamų įrankių ir galimai 18 litrų naminės degtinės.

Aplinkosaugininkams atlikus patikrinimą, nustatyta, kad žmogus, sodyboje Drevernoje laikė 4 statomus tinklus, 3 tinklinius ekranus bei 2 didesnio išmatavimo bučiukus. Atliekant ūkinių patalpų apžiūrą rasta plastikinių talpų, kuriuose buvo skaidrus skystis, turintis galimai naminės degtinės kvapą. Apie radinį informuota policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tinklų laikymą asmeniui gresia bauda iki 200 eurų. Paimti draudžiami įrankiai.

Tęsiant reidą Drevernoje pastebėtas ne kartą už brakonieriavimą baustas vyras. Pareigūnams pateikus tarnybinius pažymėjimus ir pareikalavus patekti į ūkines patalpas, vyras nepakluso teisėtiems aplinkos apsaugos pareigūnų reikalavimams ir pasišalino. Aplinkosaugininkai asmenį sulaikė, jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už trukdymą vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Už šį pažeidimą jam gresia bauda – nuo 80 iki 780 eurų.

Pareigūnams atlikus patikrinimą dar vienoje sodyboje Klaipėdos rajone, rasta 19 vnt. statomų tinklų, iš kurių 18 buvo nauji. Vyrui gresia bauda iki 200 eurų. Taip pat paimti ir sodyboje rasti statomi tinklai.

„Mūsų pareigūnai nuolat atlieka reidus įvairiose vietovėse, skiriame ypatingą dėmesį patikrinimams, tam, kad sustabdytume galimus aplinkosauginius pažeidimus“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.