Teismo už grotų laukia 2 vagystėmis kaltinami klaipėdiečiai, padarę žalos už beveik 18 tūkst. eurų

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vagystėmis kaltinami du praeityje net po kelioliką kartų teisti klaipėdiečiai.

Du vagišiai klaipėdiečiai stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Du vagišiai klaipėdiečiai stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 2:51 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, skaičiuojama, kad jų padaryta žala bendrai gali siekti beveik 18 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Įtariama, kad abu kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, per praėjusių metų liepos ir rugpjūčio mėnesius galėjo įvykdyti devynias vagystes Klaipėdos mieste bei rajone. Nustatyta, kad nuo minėtų vyrų galėjo nukentėti tiek privatūs asmenys, tiek įmonės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, abu kaltinamieji pernai vasarą tamsiu paros metu, įsibrovę į gyventojų privačias teritorijas, garažus, automobilius, pagrobė įvairaus turto – dviračius, meškeres, elektrinį paspirtuką, supamą krėslą, kompiuterius, įvairius brangius elektrinius įrankius ir kt. Vagystėmis kaltinamų vyrų taikiniu tapo ir kelios įmonės, iš kurių saugomų teritorijų, manoma, buvo pavogti statybose naudojami įrankiai ir prietaisai. Taip pat įtariama, kad kaltinamieji iš greito maisto vagonėlio pavogė gaiviųjų gėrimų bei bandelių.

Surinkta duomenų, kad abu vyrai nusikalstamas veikas vykdė ir atskirai. Vienam klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl dar trijų vagysčių bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Antrasis uostamiesčio gyventojas taip pat kaltinamas dėl dar dviejų vagysčių ir neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone.

Surinktų duomenų visuma rodo, kad kaltinamieji galimai neteisėtai įgytus daiktus parduodavo kitiems asmenims. Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė J. Rumbinaitė pažymėjo, kad „kruopštaus ir nuoseklaus teisėsaugos pareigūnų darbo dėka didžioji dalis minėtų daiktų buvo surasti ir grąžinti tikriesiems šeimininkams, o abu klaipėdiečiai buvo suimti“, – teigė ji.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą ar saugomą teritoriją, arba automobilį, numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas neteisėtai įgijo ir laikė elektroninę mokėjimo priemonę, gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.