Į Lietuvą su dujiniu pistoletu ir kanapių suktine įvažiavusiam latviui – 5 tūkst. eurų bauda

Pernai į Lietuvą savo automobiliu atvykęs Latvijos pilietis 22 metų Jurijus Gorjunovas ruošdamasis kelionei pamiršo iš automobilio daiktinės išsiimti ir namuose palikti prieš metus Rygoje legaliai įsigytą dujinį pistoletą.

 Per patikrą Latvijos piliečio automobilio daiktinėje buvo rastas dujinis pistoletas.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Per patikrą Latvijos piliečio automobilio daiktinėje buvo rastas dujinis pistoletas.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 1:31 PM

Į kelionę susiruošęs vaikinas pamiršo ir apie kuprinėje likusią kanapių suktinę, kurią prieš kelias dienas buvo gavęs dovanų iš pasilinksminimą surengusių pažįstamų.

Užmaršumas šiam Latvijos piliečiui kainavo penkis tūkstančius eurų. Tokią baudą J.Gorjunovui paskyrė bylą dėl disponavimo kvaišalais bei kvaišalų ir ginklų kontrabandos išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas.

Rado dujinį pistoletą ir kanapių

Anksčiau neteistas, vairuotoju Danijos Karalystėje dirbantis J.Gorjunovas į Lietuvą savo automobiliu BMW 525 atvyko pernai rugpjūčio antrosios pavakare.

Per Kalvių pasienio postą į Lietuvą įvažiavusį J.Gorjunovą Lietuvos pareigūnais sustabdė vos jam kirtus valstybinę sieną.

Latvijos piliečio dokumentus patikrinę pareigūnai nusprendė patikrinti ir jo bagažą.

Per patikrą J.Gorjunovo kuprinėje buvo rasta 0,2178 gramo kanapių, o automobilio daiktinėje – dujinis D klasės pistoletas.

Vaikinas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už disponavimą narkotinėmis priemonėmis bei narkotinių priemonių ir ginklų kontrabandą.

Iškilo grėsmė ilgam atsidurti už grotų

Latvijos pilietis paaiškino, kad dujinį pistoletą jis prieš metus legaliai nusipirko Rygoje ir vežiojosi savo automobilio daiktinėje.

Įtariamuoju tapęs J.Gorjunovas sakė žinojęs, kad dujinio pistoleto negalima įsivežti į Lietuvą ir tvirtino paprasčiausiai pamiršęs jį palikti namuose.

Kanapių suktinę vaikinas sakė gavęs dovanų prieš kelias dienas iš savo pažįstamų per vieną pasilinksminimą ir taip pat pamiršęs ją išsiimti iš kuprinės.

Tą patį Latvijos pilietis tvirtino ir teisme. Kvaišalų ir ginklų kontrabanda apkaltintam latviui grėsė laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Bausmę sumažino vienu trečdaliu

Bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad kaltinamojo padaryta veika nėra tokio pavojingumo, kad jam būtų tikslinga skirti sankcijoje numatytą laisvės atėmimo bausmę, todėl apsiribojo bauda.

Kaltu pripažintam J.Gorjunovui buvo skirta 7 tūkstančių 500 eurų bauda.

Kadangi kaltinamasis kaltu prisipažino ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskiroji bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu – už į Lietuvą įsivežtą kanapių suktinę ir dujinį pistoletą Latvijos pilietis privalės sumokėti 5 tūkstančių eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.