Žiauriai sumuštos 17-metės byla stringa: mergina nepajėgia kalbėti, staiga prireikė daugiau vaistų

Tyrėjai norėtų kuo greičiau apklausti žiaurų išpuolį patyrusią 17-metę jurbarkiškę, bet dviejose vietose sulaužytas žandikaulis gyja ne taip greitai, kaip norėtųsi. Tai paaiškėjo, kai mergina penktadienį apsilankė Kauno klinikose.

 lrytas.lt koliažas.
 lrytas.lt koliažas.
Tyrėjai kol kas negali pasakyti, kas tiksliai įvyko kaimo turizmo sodyboje, kurioje buvo sumušta mergina.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Tyrėjai kol kas negali pasakyti, kas tiksliai įvyko kaimo turizmo sodyboje, kurioje buvo sumušta mergina.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-22 14:02

Nepilnametė su savo tėvu penktadienį iš reabilitacijos centro atvyko į Kauną, kur ją apžiūrėjo šio miesto medikai.

Skausmas po dviejose vietose sulaužyto žandikaulio operacijos pastaruoju metu dar labiau paūmėjo – anksčiau skausmą malšinančius vaistus 17-metė vartojo dukart per dieną, o dabar reikia jau trijų sykių.

„Paauglė dar labai sunkiai kalba. Bandydama ištarti žodžius ji kenčia didelį skausmą“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo moksleivės advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

Nukentėjusioji garsiau pasako tik „taip“ arba „ne“, bet dažniausiai tik šnabžda.

Todėl pareigūnams, tiriantiems bylą dėl žiauraus paauglės sumušimo ir pasikėsinimo išžaginti kaimo turizmo sodyboje, teks apsišarvuoti kantrybe.

Laukia pakartotinė apžiūra

Sužalotas merginos žandikaulis po tris valandas trukusios operacijos yra sutvirtintas titano plokštelėmis, o kitą savaitę bus sprendžiama dėl specialių įtvarų nuėmimo.

Kitas paauglės apsilankymas Kauno klinikose numatytas liepos viduryje, jei neįvyks komplikacijų.

Dar maždaug mėnesį nepilnametei reikės valgyti pro šiaudelį. Sunkiai tikėtina, kad apklausa įvyktų anksčiau nei po antro vizito pas gydytojus.

Mergina iki šiol patiria ir didžiulį emocinį sukrėtimą, jai teikiama psichologų pagalba. Pakrypus kalbai apie užpuolimą, ją iškart užplūsta slogūs prisiminimai, akyse ima tvenktis ašaros.

Savo skriaudiką atpažino

„Tyrimas vyksta labai intensyviai – renkami įrodymai, apklausiami liudytojai, atliekami kiti veiksmai“, – penktadienį „Lietuvos rytui“ pareiškė Klaipėdos prokurorė Edita Mikalainienė.

Pasak jos, nuo merginos parodymų priklausys tolesnė tyrimo eiga: „Kol ji nebus apklausta, stovėsime aklagatvyje.“

Viliamasi, kad 17-metė liepą jau pajėgs išsamiai papasakoti apie nusikaltimą.

Apklausa bus rengiama pas ikiteisminio tyrimo teisėją dalyvaujant psichologui. Kitoje patalpoje tuo metu galės būti ir įtariamasis, jo advokatas. Jie galės užduoti klausimų per teisėją.

Tokia procedūra atliekama tam, kad stresą patyrusios nepilnametės nusikaltimų aukos kuo mažiau kartų duotų parodymus, paskui nereikėtų jų apklausti teismuose.

Įtariamasis smurtautojas, mišrių Rytų kovos menų turnyrų prizininkas, po išpuolio buvo apklaustas ir savo kaltę neigė, nepaisant surinktų svarių įrodymų.

Paauglė dar iki apklausos atpažino savo skriaudiką – nurodė, kad jis prieš ją smurtavo, sudavė stiprių smūgių į galvą. Po smūgių ji keliskart buvo praradusi sąmonę, klasės draugai ją rado kraujo klane.

Veidas – nusėtas žaizdų

Vyresniųjų klasių moksleiviams iš įvairių Jurbarko krašto gimnazijų gegužės 26-osios naktį Tauragės rajono kaimo turizmo sodyboje švenčiant artėjančias mokslo metų pabaigtuves 17-metis pakvietė pasivaikščioti bendraamžę po sodybos teritoriją. Juodu nebuvo pažįstami.

Vaikštinėjant po sodybą agresyviai nusiteikęs vaikinas, įtariama, ėmė priekabiauti prie moksleivės, daužyti ją kumščiais. Visi smūgiai kliuvo į galvą.

„Dukra gynėsi ir šaukėsi pagalbos, bet draugai viduje neišgirdo. Jis pasakė, kad ją užmuš“, – prisiminė merginos tėvas.

Pasigedę klasės draugės bendraamžiai išėjo jos ieškoti. Netrukus jie pamatė auką, gulinčią ant žemės kraujo klane. Merginos veidas buvo neatpažįstamas, nusėtas žaizdų, kraujosruvų.

„Vaizdas buvo kraupus. Verkė ne tik mergaitės. Ašarų negalėjo sulaikyti ir vaikinai“, – pasakojo Jurbarko rajono gimnazijos direktorė.

Iš areštinės buvo paleistas

Paauglė buvo skubiai pristatyta į Kauno klinikas ir paguldyta į reanimaciją, o įtariamąjį išsivežė policija. Tačiau greitai jis buvo paleistas iš areštinės.

Įtariamam Jurbarko politikų sūnui šiuo metu yra uždėta elektroninė apykojė. Toks prokuratūros sprendimas sukėlė merginos artimųjų pasipiktinimą, nesaugumo jausmą.

Smurtavęs 17-metis buvo neblaivus. Aiškinamasi, ar jis nevartojo narkotikų. Įtariama, kad smurtautojas kėsinosi išžaginti paauglę.

Nukentėjusioji patyrė dvigubą lūžį

Mergina patyrė dvigubą žandikaulio lūžį, jo gydymas – labai sudėtingas. Operacija truko 3 valandas.

Nepilnametę ligoninėje kankino ir galvos svaigimas, silpnumas, šie simptomai pasireiškia iki šiol.

Be to, paauglei buvo pažeista trachėja, ji patyrė kaklo traumą, įskilo Adomo obuolys, išmuštas vienas dantis – naujas dantis bus įdėtas maždaug po pusmečio sugijus kaului. Dar keli dantys pažeisti taip, kad juos prireikė specialiai sutvirtinti.

Ilgametis Kauno klinikų profesorius, Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos vadovas Ričardas Kubilius tvirtino per savo karjerą kito tokio žiauraus sumušimo nematęs.

Nepilnametės šeima yra nepasiturinti, sunkiai suduria galą su galu. Motina žuvo per avariją, kai duktė dar buvo maža.

Po išpuolio politikų sūnaus narystė sporto klube buvo sustabdyta, o jo motina sustabdė narystę Darbo partijoje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.