Ant šešiamečio berniuko kūno likusios žymės užminė mįslę tyrėjams

Iš Kėdainiuose įvykusios tragedijos, kai artimųjų smurto auka tapo ketverių metų berniukas, ranką prieš savo atžalas pakelti linkę tėvai nepamokė.

Kelmės r. gyventoja įtariama smurtu prieš 6-metį sūnų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kelmės r. gyventoja įtariama smurtu prieš 6-metį sūnų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 8:56 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:32 AM

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai savo namuose sumušto šešerių metų berniuko.

Įtarimai dėl skriaudžiamo mažamečio krito ant vaiko motinos, kurios atžvilgiu jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kitos jos atžalos sumušimo.

Nubrozdinimus ant šešiamečio berniuko kūno sausio 31-ąją pastebėjo šią į socialinės rizikos šeimų sąrašą įtrauktą šeimą aplankiusi socialinė darbuotoja.

Ant berniuko kūno likusios žymės socialinei darbuotojai pasirodė panašios į sumušimo žymes. Apie tai socialinė darbuotoja iškart pranešė policijai.

Į įvykio vietą atvykusiems ir berniuką apžiūrėjusiems pareigūnams taip pat kilo įtarimų, kad prieš mažametį buvo smurtauta. Pagal likusias žymes, vaikas galėjo nukentėti prieš savaitę.

Nors motina tvirtino, kad jos sūnus susižalojo, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl smurto prieš mažametį ir aiškinsis šio įvykio aplinkybes.

Šešis vaikus auginančios 43 metų moters šeima jau seniai yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

2015 metais dėl smurto prieš kitą vaiką šios moters atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o vaikai atimti ir perduoti kitų asmenų globai.

Motinai pasitaisius, vaikai jai buvo grąžinti.

Po pastarojo atvejo policijos pareigūnai ir vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai vėl sprendžia, ar vaikams šioje šeimoje gyventi yra saugu.

Šį sprendimą gali lemti ir ant mažamečio kūno atsiradusias žymes apžiūrėjusių ekspertų išvados, ir ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų nustatytos įvykio aplinkybės.

Smurtu prieš mažametį sūnų įtarta moteris tvirtino, kad vaikas susižalojo pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.