Girtus vaikų globos namų auklėtinius migdyti teko policininkams

Naktį į penktadienį Telšių apskrities policijos komisariato patruliams teko imtis auklių vaidmens ir raminti Telšių vaikų globos namuose triukšmą kelti ėmusius neblaivius šių namų auklėtinius.

Mieste vaikų globos namų auklėtiniai gėrė alų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Mieste vaikų globos namų auklėtiniai gėrė alų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-01-11 13:42, atnaujinta 2018-03-13 21:36

Pareigūnų pagalbos tą naktį Telšių globos namuose budėjusiai socialinės pedagogės padėjėjai prireikė, kai iš miesto sugrįžo trys girti auklėtiniai: keturiolikmetis ir penkiolikmetis paaugliai bei penkiolikmetė mergina.

Neblaivūs nepilnamečiai ėmė kelti triukšmą bei priešgyniauti juos nuraminti pamėginusiai globos namų darbuotojai.

Pedagogei teko kviesti policiją

Nors jau buvo po vidurnakčio triukšmą kėlusi trijulė atsisakė eiti miegoti. Susitvarkyti su girtais globotiniais nepajėgusiai socialinės pedagogės padėjėjai nebeliko nieko kito kaip tik kviesti policiją.

Atvykus pareigūnams triukšmas vaikų globos namuose liovėsi.

Alkoholio tikrintuvu keturiolikmečiui paaugliui buvo nustatytas 1.14 promilių girtumas, penkiolikmetei merginai - 0,26 promilių girtumas, o penkiolikmečiui paaugliui - 1,02 promilių girtumas.

Pareigūnams liepus eiti miegoti, visi trys paaugliai pakluso ir daugiau problemų dėl jų elgesio nebekilo.

Nepilnamečiai mieste gėrė alų

Pirminiais duomenimis, šią trijulę alumi pavaišino vieno paauglio pusbrolis, su kuriuo jie buvo susitikę mieste.

Apie vaikų globos namus girtus sugrįžusius ir čia triukšmą kėlusius paauglius buvo pranešta Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nepilnamečių reikalų inspektoriams, kurie tirs šį incidentą.

Telšių vaikų globos namų direktorius Žydrūnas Seilius portalui lrytas.lt sakė, kad visi trys į globos namus girti grįžę auklėtiniai geru elgesiu nepasižymėjo ir anksčiau.

Su paaugliais alų gurkšnojusiai penkiolikmetei dėl jos elgesio jau buvo taikyti tam tikri įpareigojimai bei minimali priežiūra.

Į globos namus girtas grįžęs penkiolikmetis trejus metus jau yra praleidęs socializacijos centre.

Jau reikėtų gydyti nuo priklausomybės

„Iš socializacijos centro šis paauglys sugrįžo į šeimą, tačiau situacija šioje šeimoje buvo tokia, kad vaikinas netrukus atsidūrė pas mus. Šis vaikinukas girtas įkliuvo jau ne pirmą kartą“, - portalui lrytas.lt sakė Ž. Seilius.

Telšių vaikų globos namų, kuriuose šiuo metu gyvena 76 vaikai, direktorius sakė, kad jie nėra uždara įstaiga – globotiniams nėra draudžiama išeiti į miestą.

„Ką darysime su prasikaltusiais globotiniais? O ką galime padaryti? Pakalbėti, pagrūmoti, pabarti - tokias tas priemones turime. Bandysime kalbėtis su jais, skatinti jų motyvaciją. Kito kelio nėra.

Kai kuriems iš šios trijulės nepakenktų ir pažintis su priklausomybių centru ar netgi gydymasis jame. Bet čia jau reikia vaiko sutikimo...“, - atviravo Ž. Seilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.