J. Razma nemano, kad A. Ramanauskas galėtų grįžti į TS-LKD gretas: geriau apsieiti be tokio nario

2024 m. rugsėjo 25 d. 08:54
Seimo vicepirmininkas, konservatorius Jurgis Razma pabrėžia – buvusio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nario Algio Ramanausko pareiškimai apie rusakalbius yra nepriimtini. Todėl parlamentaras nematytų A. Ramanausko partijos gretose, jeigu šis kada nors norėtų atnaujinti narystę TS-LKD.
Daugiau nuotraukų (5)
„Kiek teiravausi, jis dabar nėra narys. Bet tikrai prieš kokį dešimtmetį buvo tuo nariu. Dėl to neišvengiamai kažkokią moralinė atsakomybė kliūva ir mums – kad ir dėl buvusio nario“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė J. Razma.
„Aš sakyčiau, kad geriau mums apsieiti be tokio nario, kuris nevaldo emocijų ir paleidžia į viešąją erdvę tokius visiškai nepriimtinus pasisakymus. Tada tikrai ir ateityje mes galime turėti panašių atvejų ir tada tikrai turėsime tiesioginių problemų“, – atsakė konservatorius, klausiamas, ar, jo manymu, A. Ramanauskas galėtų atnaujinti narystę TS-LKD.
J. Razma patikino, jog nepritaria A. Ramanausko pozicijai dėl Lietuvoje gyvenančių rusakalbių piliečių.
„Aš tikrai nepritariu tokiems pasisakymams, jie yra absoliučiai netinkami. Gerai, kad jis pats rado jėgų atsiprašyti“, – nurodė Seimo vicepirmininkas.
A. Ramanauskas susistabdė narystę konservatorių partijoje 2019 m. Apie tai jis paskelbė socialiniuose tinkluose, argumentuodamas, jog ves laidas nacionalinio transliuotojo LRT eteryje, todėl, anot jo, tokioje situacijoje „partiškumas būtų neetiškas“.
ELTA primena, kad pastaruoju metu daug kritikos viešojoje erdvėje sulaukė A. Ramanausko teiginiai apie rusakalbius asmenis. „Youtube“ platformoje transliuoto pokalbio su Nacionalinio susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica metu žinomas radijo ir televizijos laidų vedėjas kalbėjo apie tai, kad iš rusiškus filmus žiūrinčių ir rusiškos muzikos besiklausančių tėvų reikėtų atimti vaikus.
„Aš suprantu, kad tai ką aš noriu, kad būtų, tai čia yra tas utopiška ir aš suprantu tą. Bet įsivaizduokim namų ūkį, kur tėvas garsiai pasileidęs rusišką filmą, o mama klauso rusiškos muzikos garsiai. Tai juos... Čia klausimas tiktai, ką pirma padaryt: atimt vaikus ir po to juos sušaudyt ar prie vaikų juos... Ne, aišku, atimt vaikus ir po to. Vaikus reikia atimti iš tokių“, – kalbėjo A. Ramanauskas.
Dėl šių A. Ramanausko pareiškimų į teisėsaugą kreipėsi Lietuvos žmogaus teisių centras, Lietuvos socialdemokratų partija, „valstiečių“ atstovai, parlamentarai Mindaugas Puidokas, Beata Pietkiewicz, radijo ir televizijos laidų vedėjo replikas kritiškai įvertino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Antradienį A. Ramanauskas viešai atsiprašė dėl savo pareiškimų. Jis pabrėžė pasisakantis už „mūsų rusų“ ir „mūsų rusakalbių Lietuvoje“ apsaugą ir nurodė, kad kritiškai vertina ne rusakalbius Lietuvoje, o „rusifikuotą Lietuvą“.
„Jei dėl kalbos barjero ar dėl to kad apie šį mano pokalbį su Sinica iškraipytai sužinojot iš puidokų, kuriems taip nusispjaut į kontekstą ir taip nusispjaut į objektyvų vertinimą, tai žinokit, JŪSŲ aš nuoširdžiai ATSIPRAŠAU“, – „Facebook“ antradienį skelbė A. Ramanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.