Neblaivi vairavusi G. Markovičienė pripažino kaltę, prašo teismo perduoti sūnaus globon

2024 m. rugsėjo 23 d. 17:21
Ingrida Steniulienė
Su partija „Nemuno aušra“ Seimo rinkimuose norėjusi dalyvauti Gitana Markovičienė pripažino savo kaltę dėl vairavimo išgėrus, jos byla Kauno teisme išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.
Daugiau nuotraukų (1)
Per posėdį praeitą savaitę prokuroras Donatas Jačiauskas iš kaltinamosios pasiūlė konfiskuoti 10 tūkst. eurų – dalį vairuoto automobilio vertės. Iš neblaivių vairuotojų teismai paprastai konfiskuoja jų vairuotus ir jiems priklausančius automobilius arba jų vertę atitinkančią sumą, jei mašina nepriklauso kaltininkui. G. Markovičienė vairavo bankui priklausantį automobilį.
Prokuroras taip pat siūlo perduoti G. Markovičienę laiduotojui sūnui ir bylą nutraukti.
Įstatymas numato, kad kaltę pripažinęs ir anksčiau neteistas asmuo gali būti perduotas laiduotojui, tokiu atveju jis laikomas neteistu.
Kaltintojas taip pat siūlo uždrausti G. Markovičienei vairuoti dvejus metus.
Teismas savo nuosprendį skelbs spalio 1 dieną.
ELTA primena, kad G. Markovičienė į teisėsaugos akiratį pateko po to, kai paaiškėjo, kad ji rugsėjo 3 d. Kaune, kaip įtariama, būdama neblaivi sukėlė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos.
Moteriai buvo nustatytas 2,39 promilės girtumas, tai vidutinis girtumo laipsnis.
Policija skelbė, kad automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas neblaivios 47 metų moters, kliudė stovintį automobilį „Ford“ ir pasišalino iš eismo įvykio vietos. Netrukus sugrįžusiai vairuotojai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis
G. Markovičienei buvo pareikšti teisėsaugos įtarimai, ji buvo apklausta. Moteriai taip pat paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, apribota teisė vairuoti automobilį – paimtas vairuotojo pažymėjimas.
Įstatymas numato, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Iš tokių vairuotojų teismai konfiskuoja automobilius.
Pati G. Markovičienė, Eltai pranešus apie jos sukeltą avariją, viešai skelbė, kad priėmė sprendimą trauktis iš rinkiminės kovos. Vėliau Vyriausioji rinkimų komisija panaikino G. Markovičienės registraciją Seimo rinkimuose.
Vienmandatėje Petrašiūnų-Girčiupio apygardoje G. Markovičienė įrašyta aštuntuoju numeriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.