G. Nausėda Niujorke paragino Jungtines Tautas imtis pokyčių (2)

2024 m. rugsėjo 23 d. 11:02
Trečius metus tęsiantis Rusijos sukeltam karui Ukrainoje, Jungtinių Tautų ateities viršūnių susitikime Niujorke dalyvavęs Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda akcentavo, kad JT organizacijai būti pokyčiai.
Daugiau nuotraukų (2)
„Trūkstant daugiašalio atsako į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, kyla rimtų abejonių dėl Jungtinių Tautų gebėjimo palaikyti taiką ir saugumą pasaulyje. Akivaizdu, kad būtinos esminės šios organizacijos, įskaitant Saugumo Tarybą, reformos. Jungtinėms Tautoms turi būti suteikta galių sustabdyti ir pažaboti tiek dabartinius, tiek būsimus agresorius“, – kreipdamasis į susitikimo dalyvius kalbėjo prezidentas.
Pasak jo, tarptautinė bendruomenė turi dėti daugiau pastangų, kad Rusija pasitrauktų iš Ukrainos ir būtų atkurta taisyklėmis grįsta tarptautinė tvarka.
„Reikia priversti Rusiją visiškai atsitraukti iš visos Ukrainos teritorijos“, – pridūrė jis.
Savo kalboje Lietuvos vadovas dėmesio skyrė ir klimato temai. Pasak jo Lietuva yra ryžtingai nusiteikusi spręsti klimato krizę ir planuoja daugiau investuoti į atsinaujinančiuosius energijos išteklius ir inovatyvias technologijas.
ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda nuo sekmadienio su darbo vizitu vieši JAV, Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių tautų Generalinės Asamblėjos 79-ojoje sesijoje.
Vizito metu šalies vadovas taip pat susitiks su lietuvių bendruomene, vyks į Putnamą, Konektikuto valstiją, kur aplankys Amerikos lietuvių kultūros archyvą (ALKA). Numatoma, kad susitikimo metu ALKA valdanti Lietuvių katalikų mokslo akademija su Lietuvos muziejų asociacija pasirašys lituanistinę vertę turinčių istorinių knygų dovanojimo Lietuvos muziejams deklaraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.