Po G. Nausėdos pasisakymų apie ministrų kaitą sureagavo G. Landsbergis: vienas dalykas nustebino (1)

Artėjant dienai, kai bus sprendžiamas šios Vyriausybės narių likimas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pripažįsta, kad jį patį kiek nustebino prezidento Gitano Nausėdos kritika atskiriems kolegoms, kurios anksčiau nebuvo girdėjęs.

Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Tenio/ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Tenio/ELTA nuotr.
 Gabrielius Landsbergis<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Gabrielius Landsbergis<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 5:22 PM, atnaujinta Jul 16, 2024, 5:32 PM

Ypač klausimų konservatorių vedlys kelia dėl šalies vadovo kirčių sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, kuris, nors ir sulaukdavo daug priekaištų pandemijos metu, pastaruoju metu per daug į G.Nausėdos akiratį patekęs nebuvo.

„Gal šiek tiek stebina, kad kažkokios labai aštrios kritikos neteko girdėti, sakykime, prieš du mėnesius ar mėnesį, ypatingai, pavyzdžiui, ministrui A.Dulkiui“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Jis priminė, kad koronaviruso įkarštyje sveikatos apsaugos ministrui tikrai skriejo nemažai kritikos strėlių, tačiau Lietuva esą čia tikrai nebuvo unikali.

„Visame demokratiniame pasaulyje ministrai, kurie buvo atsakingi už kovido valdymą, susilaukdavo didesnio dėmesio ir parlamentinės kritikos.

Vėliau lyg viskas buvo šiek tiek nutilę, ir dabar, po rinkimų, vėl tas klausimas iškilo. Gal reikėtų daugiau argumentų, kodėl būtent šiuo metu, kas atsitiko, ko mes nematėme, sakykime, prieš du mėnesius, kodėl tos kritikos tuomet nebuvo, ar buvo galima kažką bandyti spręsti“, – aiškino užsienio reikalų ministras.

Pasak G.Landsbergio, šiandien, kalbant apie Vyriausybės sudėties pokyčius, reikėtų įvertinti likusį laiką iki Seimo rinkimų, bei užduoti sau klausimą, ar yra galimybė iš tiesų padaryti proveržį.

„Pamename, kai keičiant ministrą A.Anušauską taip pat ir jūs uždavėte nemažai klausimų būtent apie tai, ar tai yra prasminga, turint galvoje, kad dar tai buvo berods 8 mėnesiai likę iki Vyriausybės darbo pabaigos, ir turėjome ganėtinai tiksliai formuluoti konkrečius uždavinius ministrui, kuriuos jis dar galėtų padaryti per tą likusį laiką.

Tai dabar trečdalis to laiko lieka. Natūralu, kad tų klausimų yra dar daugiau, ar galima kažką pakeisti“, – svarstė politikas.

Pats G.Landsbergis teigė ministrams nusiskundimų neturintis, nors suprantama, kad, pavyzdžiui, žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką nepasitenkinimas iš jo valdomos srities pasivijo daugiau.

„Norint apsispręsti ne tik bendrai apie vertinimą, bet ir pasekmes to vertinimo, reikėtų jau labai detaliai žiūrėti, ar yra kažkokio neigiamo vertinimo kažkokiose srityse, kurį pakeitus būtų galima išspręsti ir padaryti kažką pozityviau“, – aiškino užsienio reikalų ministras.

G.Nausėda antradienį pakomentavo, kuriems ministrams turėtų pastabų. Tarp tokių pateko ir A.Dulkys.

„Turiu nuomonę ir dėl pono Dulkio darbo. Jeigu jūs pažvelgtumėte, ką aš kalbėjau net ir prieš ketverius metus, dar skiriant poną Dulkį, ką kalbėjau visą šį laikotarpį ir ypatingai pastaruoju metu, kai matome, kad sveikatos apsaugos sistemoje tikrai kaupiasi problemos ir tai mato absoliučiai visi, galbūt išskyrus ministrą, tai be abejo, kad problema yra“, – svarstė G.Nausėda.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.