V. Blinkevičiūtė reikalauja pokyčių Vyriausybėje: vienas ministras tęsti darbo nebegali (2)

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė tvirtina, kad Ministrų kabinete būtina inicijuoti pokyčius.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2024, 10:51 AM

Socialdemokratė įvardija, kad Vyriausybės komandą turėtų palikti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vadovaujantis Arūnas Dulkys, kaip teigia ji, neturintis nieko bendro su sveikatos sritimi.

„Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas – tai proga prezidentui griežtai įvertinti kai kurių ministrų darbą. Mes ne kartą buvome susitikę su medikų bendruomenėmis ir girdėdami jų pagrįstą pasipiktinimą manome, kad A. Dulkys tęsti darbo tiesiog nebegali“, – pranešime cituojama politikė.

Ji taip pat akcentuoja, kad ministerijos įgyvendinti užsimotos reformos stringa, o ministrui kritikos negailinti medikų bendruomenė neranda bendrų sutarimų su pačia ministerija.

„Ministerija ir nebendradarbiauja, dialogas vystosi sunkiai. Gydymo įstaigos ir skyriai naikinami, paslaugos vis sunkiau prieinamos, o kartais ir nepasiekiamos. Maža to, žadėtas „pavėžėjimas“ iki artimiausios gydymo įstaigos stringa, nors jo prašo vis daugiau žmonių. Galiausiai medikai užversti popieriais, o kai kurie dirba už žeminantį atlyginimą“, – pridūrė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus. Prezidentūra leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu.

Visgi liepos pradžioje šalies vadovo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė išsakė pastabų ir A. Dulkiui. Ji leido suprasti, kad pastarajam pasitraukus iš ministerijos vadovo kėdės sveikatos sistemoje atsirastų lyderių, galinčių užimti šią poziciją.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.