V. Čmilytė-Nielsen nesureikšmina, kad I. Šimonytė prezidento inauguracijoje neskaitė sveikinimo kalbos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesureikšmina premjerės Ingridos Šimonytės sprendimo prezidento inauguracijos ceremonijoje neskaityti sveikinimo kalbos.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2024, 1:38 PM

„Visiškai to nesureikšminu. Tai yra renginys. Pati inauguracija ir priesaika yra būtent Seimo renginys, Seime vykstantis. Tai natūralu, kad Seimo pirmininkė pasako kalbą, prezidentas pasako kalbą. O, kaip žinome, yra labai įtempta diena, daug renginių – kaip suprantu, į Mišias vėluojama. Tai, tikriausiai, viskas kaip tik gerai susidėliojo laike“, – po prezidento inauguracijos ceremonijos žurnalistams penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Penktadienį ELTA paskelbė, kad, kitaip nei jos pirmtakai, ministrė pirmininkė I. Šimonytė prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremonijos metu neskaitė sveikinimo kalbos.

Premjerės teigimu, toks sprendimas priimtas pasikonsultavus su Seimu ir įvertinus, kad parlamento pirmininkės sveikinimas bei paties prezidento kalba „puikiai užpildo iškilmių turinį“.

„Griežto posėdžio kanono inauguracijai, kuri yra Seimo posėdis, mano žiniomis, nėra ir jos scenarijus kaskart rengiamas specialios komisijos. Pasikonsultavus su Seimu, nutarta, kad Seimo pirmininkės sveikinimas ir prezidento kalba puikiai užpildo iškilmės turinį, todėl atskiros kalbos pasirinkau nesakyti, o dalyvauti kaip ir kituose iškilminguose Seimo posėdžiuose“, – komentare Eltai sakė premjerė.

Seimo pirmininkė vakariniame priėmime dalyvaus

Ministrė pirmininkė nedalyvaus ir penktadienio vakarą Prezidentūros vidiniame kiemelyje vykstančiame priėmime. Savo ruožtu Seimo vadovė žurnalistus informavo, jog šventėje ketina dalyvauti.

„Taip“, – paklausta, ar dalyvaus vakarinėje šventėje, sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad penktadienį iškilmingo Seimo posėdžio metu prisiekė antrajai kadencijai perrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda. Vidurdienį parlamento Kovo 11-osios salėje vykstančios šventinės inauguracijos ceremonijos metu prezidento priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Gintaras Goda.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.